Η αλήθεια για την καπιταλιστική Γερμανία

Στη λεγόμενη ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πραγματικός αριθμός ανέργων ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια. Τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι παίρνουν επίδομα κρατικής κοινωνικής πρόνοιας γιατί με το μισθό τους δεν τα βγάζουν πέρα. Ο αριθμός όσων ενώ εργάζονται καταθέτουν αίτηση για τέτοιο επίδομα αυξάνεται και υπολογίζεται πλέον στο 18% των εργαζομένων. Εφαρμόζονται μοντέλα εργασίας με ωρομίσθιο ως 8 ευρώ την ώρα, το πολύ 53 ώρες εργασίας το μήνα,
περίπου 400 ευρώ το μήνα, την ώρα που.....
ένα ενοίκιο είναι στα 800 ευρώ.
Με τη συγκατάθεση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών αυξήθηκε το όριο συνταξιοδότησης από 65 στα 67 και συζητείται παραπέρα αύξηση. Αυξάνεται η πίεση στους μισθούς και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επικρατεί τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, εφαρμόζεται ψευδεπίγραφα το 35ωρο, στην πράξη 40 ως 45 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες, υπολογισμό «ανενεργού - ενεργού» χρόνου εργασίας.
Η επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια κάνει δύσκολη, σχεδόν αδύνατη την εισαγωγή παιδιών της εργατικής τάξης. Η ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων, οι περικοπές στην Υγεία χειροτερεύουν την κατάσταση. Τα λαϊκά στρώματα φοροεπιβαρύνονται συνεχώς, αντίθετα το μεγάλο κεφάλαιο επιδοτείται, φοροαπαλλάσσεται, διευρύνει την κερδοφορία του και απολύει χιλιάδες.
Ο τελευταίος νόμος περί αλλοδαπών δυσχεραίνει τη θέση των μεταναστών. Δυσκόλεψε παραπέρα τις προϋποθέσεις παροχής ασύλου, διευκόλυνε τις απελάσεις. Τα μεταναστόπουλα είναι σχεδόν αδύνατο να πάνε μετά τις πρώτες 4 τάξεις του Δημοτικού Σχολείου στα Γυμνάσια. Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ήταν εργάτες β' και γ' κατηγορίας, δούλευαν με λιγότερο μεροκάματο και δικαιώματα. Όσοι μετανάστες φτάνουν σήμερα στη Γερμανία παίρνουν το 30% (στην καλύτερη το 70%) της αμοιβής του αντίστοιχου Γερμανού εργαζόμενου. Στεγάζονται σε άθλιες συνθήκες και δουλεύουν ανασφάλιστοι.

GagarinΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα