Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τα χρυσά παιδιά της

Βράβευση των αθλητών των Special Olympics

Τους Αλεξανδρουπολίτες αθλητές, Βάκη Πεταλούδη και Σταμάτη Παπάζογλου, που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα, βράβευσε την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 12:45 στο γραφείο του ο.....
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Στη βράβευση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλεξανδρούπολης
και μέλος της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics, κ. Χρήστος Ζιώγας. Τους αθλητές συνόδευαν η προπονήτρια, κ. Δάφνη Δεληγιάννη, ο υποδιευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, κ. Δημήτρης Μαλκόπουλος και οι γονείς τους.

Συγκεκριμένα, ο κολυμβητή Βάκης Πεταλούδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο, καθώς επίσης και το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο. Με τη σειρά του, ο δρομέας Σταμάτης Παπάζογλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4×100 μέτρα τρέξιμο.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια τους δύο πρωταθλητές και συζήτησε μαζί τους σε κλίμα συγκίνησης για την προετοιμασία τους για τους Special Olympics και για τα μελλοντικά τους σχέδια. Ο κ. Λαμπάκης απένειμε τιμητικές πλακέτες και συνεχάρη για μια ακόμη φορά τους «αγωνιστές και νικητές της ζωής», όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε, ευχαριστώντας τους για την επιτυχία τους, την προβολή που χάρισαν στην πόλη και για το μήνυμα του αθλητισμού και της θέλησης για ζωή που μετέδωσαν με την συμμετοχή και την διάκρισή τους. Ακόμη προέτρεψε τους αθλητές και την προπονήτρια να τον επισκεφτούν ξανά για να συζητήσουν εκτενέστερα τα προβλήματα που βιώνουν και να αναζητήσουν λύσεις για το μέλλον τους και τη σταδιοδρομία τους.

Εκ μέρους των αθλητών μίλησε η προπονήτριά, κ. Δεληγιάννη, η οποία στις δηλώσεις της επεσήμανε την ακλόνητη θέληση των παιδιών να συμμετέχουν και να διακριθούν στους Αγώνες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν. Παράλληλα αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά της προέδρου του συλλόγου ΑΜΕΑ «Κότινος», κ. Έλσας Ταχαή, η οποία στήριξε εξαρχής αυτήν την προσπάθεια και συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχία των δύο αθλητών.

thrakineaΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα