Η αυστηρή προειδοποίηση του ΔΝΤ σε... ώτα μη ακουόντων

Η προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς την ελληνική κυβέρνηση, είναι, για μια ακόμα φορά, κάτι περισσότερο από σαφής όσο και κατηγορηματική: «Αν δεν υπάρξει άμεσα βελτίωση στη συλλογή των φόρων, τότε η χώρα θα αναγκασθεί να προσφύγει σε νέες δραματικές περικοπές».
Το συγκεκριμένο μήνυμα μάλιστα λαμβάνει ακόμα πιο....
δραματικές διαπιστώσεις, αν αναλογισθεί κανείς ότι έρχεται την ώρα που ανακοινώνεται μεγάλη συρρίκνωση των εσόδων από τους φόρους (πάνω από 6 δισ. ευρώ, μέσα
σε διάστημα μόλις 3ετών). Το γεγονός δε ότι και το 2012 δεν ξεκίνησε καθόλου καλά αναφορικά με το συγκεκριμένο μέτωπο (η υστέρηση έχει ξεπεράσει πλέον τα 400 εκατ. ευρώ) δεν προδιαθέτει για τίποτα το θετικό.
Κι όλα αυτά ενώ επίκειται νέος κύκλος περικοπών, της τάξης των 11,5 δισ. ευρώ (ή του 5,5% του ΑΕΠ) για τη διετία 2013 – 2014,στις αρχές καλοκαιριού. Το πρόβλημα ωστόσο μεγεθύνεται αντί να μειώνεται, αφού η προεκλογική περίοδος έχει προκαλέσει πλήρη χαλάρωση του μηχανισμού είσπραξης, με αποτέλεσμα η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παραλάβει περίπου …χάος.

http://voria.gr/i
Keywords
Τυχαία Θέματα