Η “Bild” έχει ημερομηνία για το “κούρεμα”

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πολιτική απόφαση που θα παρθεί για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος, δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από την… προσέγγιση και τις επιθυμίες του Βερολίνου.

Η Γερμανία είναι εκείνη που, εκμεταλλευόμενη την προφανή οικονομική υπεροχή της έναντι όλων των υπολοίπων χωρών της....
Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαράσσει και πιέζει για την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών και δράσεων, στα πλαίσιο της ευρωζώνης.

Γι’ αυτό και η λύση που προτάσσεται είναι το περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού
χρέους, θέση την οποία προπαγανδίζει η Γερμανία, και όχι η επαναγορά του χρέους από την ίδια την Ελλάδα, μια πρόταση που έχει εμπνευστή τη Γαλλία.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία διακρίνεται για την εξαιρετικά καλή πληροφόρηση που έχει από την Καγκελαρία, και ακόμη περισσότερο από το γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό από τις γερμανικές τράπεζες συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο εκτεθειμένες είναι σε ελληνικά ομόλογα. Θέτοντάς τους ευθέως το ερώτημα: Μέχρι… τι κούρεμα αντέχουν, χωρίς να απειλούνται από σοβαρούς κλυδωνισμούς.

Η απάντηση που δόθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η «Bild», είναι πως οι γερμανικές τράπεζες δεν έχουν την υπερέκθεση που χαρακτηρίζει τα γαλλικά τραπεζικά ιδρύματα απέναντι στο ελληνικό χρέος. Και έτσι εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να αντέξουν και να απορροφήσουν ακόμη και ένα κούρεμα του 50%.

Η «Bild» προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Και προσδιορίζει τα Χριστούγεννα του 2011, δηλαδή σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, ως τη χρονική στιγμή στην οποία θα εκδηλωθεί η πρωτοβουλία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Οι αποφάσεις ωστόσο, φαίνεται ότι θα έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα. Στις 17 και 18 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της διήμερης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Εκεί, κρίνονται όλα για την τύχη της Ελλάδας.


http://www.statesmen.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα