Γ.Παπανδρέου:Συγνώμη για την ανεργία και τις μειώσεις σε μισθούς σε συντάξεις αλλά πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία!

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι’ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, την επόμενη των εκλογών χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, βασισμένη στην....
ευρύτερη δυνατή συμμαχία σταθερότητας και προόδου, που να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Το κίνημά μας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος
και όλοι μας πορευόμαστε με αυτή την προτεραιότητα, μ’ ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

«Ζούμε τη μεγαλύτερη περιπέτεια που πέρασε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Η βασική επιλογή μου όλη αυτή τη διετία ήταν μία: Να κάνω τα πάντα για να συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια σωτηρίας, όπως και της βαθιάς αλλαγής της χώρας. Αυτά που κατακτήσαμε για τους πολίτες με θυσίες και σκληρές διαπραγματεύσεις, να μην κινδυνεύσουν. Ολες μου οι αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν υπό αυτό το πρίσμα. Ακόμα και το να θυσιάσω το πρωθυπουργικό μου αξίωμα».

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όλα καλώς καμωμένα, όλα για το συμφέρον της πατρίδας και για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Και μια συγγνώμη, όχι προσωπική αλλά στο όνομα όλων, καθυστερημένη, ίσως και ανούσια πια. Ανούσια γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις που τσεκουρώθηκαν, δε θα επιστρέψουν. Και γιατί οι χιλιάδες που έμειναν άνεργοι, δε θα βρουν δουλειά εξαιτίας της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη χώρα για δυο ολόκληρα χρόνια, που την οδήγησε στο ΔΝΤ, στο δανεισμό, στην τρόικα και στο μνημόνιο, προτιμά τους Έλληνες θυμωμένους, παρά χρεοκοπημένους.

Οι μισθοί και οι συντάξεις έφτασαν σε επίπεδα Βουλγαρίας. Χιλιάδες Έλληνες δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο και ξεπερνά ο ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Για όλα αυτά «θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγνώμη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φταίνε όμως και οι άλλοι. Οι προηγούμενοι, μην τα ξεχνάμε… «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

«Θα μπορούσαμε να είχε αποφύγει η χώρα μας το Μνημόνιο, αν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε φύγει έστω μια ώρα νωρίτερα, προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Και όχι όταν βεβαιώθηκε ότι ήμασταν πια στο παρά ένα της χρεοκοπίας. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα οριζόντια σκληρά μέτρα αν είχαμε περισσότερο χρόνο κι αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε διαλύσει το κράτος. Ο μονόδρομος, ελέω ΝΔ και Καραμανλή, δεν ήταν το Μνημόνιο αλλά η απόλυτη, άμεση και βίαιη χρεοκοπία της χώρας», πρόσθεσε.

Τι σημαίνει «λεφτά
Keywords
Τυχαία Θέματα