ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Για ακόμα μια φορά σώθηκε η Ελλάδα, γύρισαν οι θριαμβευτές της Ευρώπης (Παπαδήμας- Βενιζέλος), οι οποίοι μετά από σκληρό αγώνα!!!!! κατάφεραν να την ξανασώσουν, (μου θυμίζουν τον εποχικό δασοπυροσβέστη που έβαζε φωτιές για να τις σβήνει πρώτος) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάλι στη θέση του (22-02-12) να υποδέχεται τον τραπεζίτη-Πρωθυπουργό, με χαμόγελο και να τον συγχαίρει για την επιτυχία.

Και λέω πάλι γιατί θυμάμαι το ίδιο σκηνικό
στις 22-07-11, (αλήθεια πότε πέρασαν επτά μήνες;), που ο ίδιος Πρόεδρος στην ίδια θέση υποδεχόταν τον πρώην σωτήρα της Ελλάδας, τον θριαμβευτή ποδηλάτη – Πρωθυπουργό, με το ίδιο χαμόγελο λέγοντας «κύριε Πρωθυπουργέ, ιστορική στιγμή, η Ευρώπη ξύπνησε». Δεν......
βαρέθηκε ο άνθρωπος;

Μετά τη συνάντηση ο «πρωθυπουργός», είπε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup πρόκειται να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ενώ στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι, η συμφωνία και οι αποφάσεις του Eurogroup είναι «μεγάλο βήμα», καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».

Είναι έτσι όμως; Άρθρο – κόλαφο για τη συμφωνία που πέτυχε ο Λ. Παπαδήμος, δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters (23-02-12) λέγοντας ότι δίνει παράταση χρόνου στην Ευρώπη, προκειμένου να προστατευτεί από την πτώχευση της Ελλάδας. Αλλά δραματικά είναι και τα πρώτα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το 2012. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Από πού θα προέλθει όλη αυτή η ανάπτυξη σε μια χώρα που πλήττεται από τη μαζική υποτίμηση των μισθών;» Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2012, εξ αιτίας των περικοπών, το έλλειμμα θα εκτιναχθεί στο 6,7% του ΑΕΠ αντί για 5,4% που προβλεποταν και θα υπάρξει πρωτογενές έλλειμμα 0,2% αντί για πλεόνασμα που έλεγε ο Βενιζέλος, ενώ τα έσοδα θα είναι 3 δισ. ευρώ λιγότερα. «Ακόμα κι αν όλα εξελιχθούν βάσει σχεδίου, η Ελλάδα δεν θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη για πάρα πολλά χρόνια ακόμα».

Για ποια ανάπτυξη λοιπόν μας μιλάνε; Γνωρίζουν τη λέξη; Ανάπτυξη με κλειστά μαγαζιά, με μισθούς πείνας, με 21% ανεργία; Αυτό το παραμύθι της ανάπτυξης θα σταματήσει ποτέ; Μπορούν ακόμα οι πολιτικοί μας να μιλούν για ανάπτυξη; Τι έχουν προσφέρει γι’ αυτό το σκοπό, εκτός από το δούλεμα που μας κάνουν, τι λύσεις προτείνουν; Ακούμε συνέχεια εκτιμήσεις από χείλη πρωθυπουργών και υπουργών της προηγούμενης και αυτής της εγκάθετης κυβέρνησης, εκτιμήσεις για το πότε θα φτάσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα (έτσι όπως το λένε πιστεύω ότι θα έρθει με το τραίνο), οι δηλώσεις τους είναι συνεχείς και αλληλοσυγκρουόμενες.

Τι έχει να πει ο τελευταίος στη λίστα αξιολόγησης των Financial Times, για τους υπουργούς οικονομικών της Ε.Ε., Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος Α, πο
Keywords
Τυχαία Θέματα