Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΑΤΣΙΔΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΩΝΥΜΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ»

Με έκπληξη, αλλά και με μεγάλη μου λύπη, ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της «ανοιχτής επιστολής» κάποιων ανώνυμων δήθεν «Αγανακτισμένων Δημοτών», την οποία απηύθυναν στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη μέσω του ιστολογίου σας (ανάρτηση 4.6.2011), και η οποία αφορά στην άσκηση των καθηκόντων μου ως .....
αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, με τη βεβαιότητα ότι θα φιλοξενήσετε την απάντησή μου, όπως το ίδιο
ελπίζω να πράξουν και όλα όσα blogs έσπευσαν ελαφρά τη καρδία να αναπαράξουν την καταγγελία, σας επισημαίνω κατ’ αρχήν ότι η εν λόγω «ανοιχτή επιστολή» βρίθει πλήθους ψευδών καταγγελιών, ανακριβειών και συκοφαντιών, οι οποίες μόνο οι συντάκτες της (πόσοι άραγε;) γνωρίζουν σε τι αποσκοπούν και τι είδους και ποίων συμφέροντα εξυπηρετούν.

Η μόνη αλήθεια, που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, είναι ότι πράγματι –όπως αναφέρουν οι ανώνυμοι συντάκτες- το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο ο δήμος μας υλοποιεί με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια με απόλυτο σεβασμό στους πόρους, εθνικούς και κοινοτικούς, τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας. Παράλληλα, είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε με απόλυτη ευαισθησία απέναντι στους ηλικιωμένους και ανήμπορους συνδημότες μας, και σε τέτοια έκταση μάλιστα που ο δήμος μας να έχει χαρακτηριστεί ως δήμος-πρότυπο στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Αυτή η αλήθεια φαίνεται ότι δεν αρέσει σε κάποιους ανώνυμους και σπεύδουν να απαξιώσουν το έργο που υλοποιείται, μη διστάζοντας να καταφύγουν σε χονδροειδέστατα ψεύδη και συκοφαντίες. Διαφορετικά, εάν είχαν το θάρρος –όντας βέβαιοι για το βάσιμο των καταγγελιών τους- θα μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που τους διασφαλίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, είτε προβαίνοντας σε συγκεκριμένες καταγγελίες στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ζητώντας ελέγχους, είτε απευθυνόμενοι απευθείας στον ίδιο το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, η πόρτα του οποίου είναι μονίμως ανοιχτή για όλους. Προφανώς οι ανώνυμοι συντάκτες στόχευαν μόνο σε φτηνή επικοινωνιακή εκμετάλλευση με τη δημιουργία ανυπόστατων εντυπώσεων, καλυπτόμενοι μάλιστα πίσω από την ανωνυμία τους, θυμίζοντας με τον τρόπο και τη συμπεριφορά τους άλλες εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών.

Κύριοι,

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που συνεχίζει την παράδοση του πρώην δήμου Συκεών, τα πάντα διαδραματίζονται υπό το απόλυτο φως, με πλήρη διαφάνεια και διαύγεια. Έτσι, αντιπαρερχόμενος το ανήθικο και άνανδρο της καταγγελίας περί «χρεών στις τράπεζες», θέτουμε στη διάθεση του καθενός τα Δελτία Κίνησης όλων των οχημάτων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τρία στον αριθμό. Από αυτά προκύπτουν η ώρα αναχώρησης και επιστροφής στη βάση το
Keywords
Τυχαία Θέματα