Γελάει ο κόσμος με τα χάλια σας...

Είναι απίστευτα τραγελαφικό αυτό που συμβαίνει με τις εκπτώσεις. Αν παρακολουθήσεις τις βιτρίνες (εθνικό σπορ πλέον για τους Έλληνες), θα εκπλαγείς με τους αριθμούς που τις κοσμούν.... 40%, 55%, έως 70% και πάει λέγοντας.
Και απορώ κι εξίσταμαι και σκέφτομαι και τα βάζω κάτω και τα μετράω και τα ξαναμετράω και δεν μου βγαίνουν.
Παίρνουμε την περίπτωση που...

κάποιος καταστηματάρχης πουλάει ένα αντικείμενο (μια μπλούζα) 100ευρώ. Με αυτά τα 100 ευρώ πληρώνει το ρεύμα του, το νερό, το τηλέφωνο, το
ΝΟΙΚΙ, το ΤΕΒΕ ενδεχομένως το ΙΚΑ των υπαλλήλων του καθώς και τους μισθούς αυτών. Συνυπολογιζόμενα όλα αυτά πρέπει να έχει και κάποιο κέρδος.
Όταν αυτός ο καταστηματάρχης κάνει έκπτωση 70% σε αυτό το μπλουζάκι, το πουλάει 30 ευρώ. Από αυτά τα 30 ευρώ πρέπει να βγάλει όλα τα προαναφερθέντα αλλά και να του μείνει ένα ελάχιστο κέρδος ώστε να μν γυρνάει σπίτι του άπραγος.
Κι εδώ είναι η απορία μου... Τόσα χρόνια κύριοι καταστηματάρχες πόσα βγάζατε κοροϊδεύοντας τον κόσμο; Πόσο τοις εκατό κέρδος είχατε από ένα χαμηλού κόστους προϊόν;
Και μην αρχίσετε την κλάψα περί ενοικίων και λοιπών δικαιολογιών γιατί δεν μπορεί να είναι λογικό, να "βγαίνεις" πωλώντας κάτι 70% χαμηλότερα από την αρχική τιμή και τόσο καιρό να καυχιέσαι πως έχεις καλές τιμές.
Άρα μας κοροϊδεύεις και υπερκερδίζεις αδειάζοντας ταυτόχρονα τις δικές μας τσέπες. Όσο για το κόστος;;; Ας μας δείξουν οι κύριοι αυτοί μιά φορά τα τιμολόγια τους... Έτσι για την τιμή των όπλων.

http://toxoneftiri.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα