ΓΑΠ: "Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές"

«Τις αλλαγές, δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δε θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή. Δε θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας. Εμείς πρέπει να είμαστε οι καταλύτες αυτών των μεγάλων αλλαγών. Και βέβαια εδώ έρχεται και ο δικός μας ρόλος ως κόμμα. Τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας και είμαστε εμείς που θα γίνουμε οι φορείς αυτών των αλλαγών», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενους προς τα μέλη το....
Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτό σημαίνει ότι, πρέπει να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα στην τελική επεξεργασία και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος», υπογράμμισε με έμφαση, δίνοντας παράλληλα και στίγμα των εξελίξεων των επομένων ημερών.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόσκληση προς τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για την επίτευξη της συναίνεσης στο θέμα των προτεραιοτήτων που θα πρέπει να τεθούν στο μείζον ζήτημα της δημοσιονο0μικής και εν γένει οικονομικής πολιτικής, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Επειδή οι περιστάσεις είναι ιστορικές, επειδή οι ευθύνες μας απέναντι στη χώρα μας και τους πολίτες υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές, θα επιμείνουμε στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης. Και για εμάς η εθνική συνεννόηση δεν είναι μόνο λόγια, την εννοούμε. Και περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κίνημα των «αγανακτισμένων», λέγοντας ότι «δικαίως πολλοί αγανακτούν. Εμείς όμως πρέπει να συμβάλουμε στο να διαμορφωθεί ένα πραγματικό Κίνημα Πολιτών που αντιδρούν σε κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε ρουσφέτι, κάθε χαριστική μεταχείριση, κάθε περιστατικό διαφθοράς, αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας, αδικίας, είτε είναι το φακελάκι, είτε η συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Αυτά είναι που πρέπει να χτυπήσουμε, αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και εμείς το ξαναλέω, ως αντεξουσιαστές στην εξουσία, είμαστε σύμμαχοι με τον λαό που ζητάει αυτή την αλλαγή. Η αλλαγή της πατρίδας είναι υπόθεση όχι μιας κυβέρνησης, αλλά ενός ολόκληρου λαού.»

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως τις 28 Ιουνίου. Παράλληλα, εντός των επομένων δύο εβδομάδων θα κατατεθούν και οι εφαρμοστικοί νόμοι, με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Ιουλίου το αργότερο.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα