Γ. Παπανδρέου: «Πάμε φουλ στις μεγάλες αλλαγές»

«Πάμε φουλ στις μεγάλες αλλαγές .Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε» τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός πριν πάρει το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ώστε να εξηγήσει στους συναδέλφους του ποιες είναι αυτές.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αποφάσεις τις 21ης Ιουλίου λέγοντας ότι υπάρχουν μεν οι.....
συμφωνίες αλλά και η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους μας. «Πέραν, δηλαδή, των απαραίτητων αποφάσεων που θα ληφθούν από τα Κοινοβούλια, τις Κυβερνήσεις, και στο επίπεδο των διαφόρων
θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε και εμείς να προχωρήσουμε γρήγορα στις προτεραιότητες που έχουμε προσδιορίσει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φέρουμε σε πέρας το συντομότερο δυνατό τους πραγματικά πολύ δύσκολους και φιλόδοξους στόχους μας, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».
Ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε για ακόμη μια τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και συγκυβέρνησης καλώντας του υπουργούς του να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που ανακυκλώνουν τέτοια σενάρια και να στρωθούν στη δουλειά. «Πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας. Θα κριθούμε όχι από δηλώσεις αλλά από τις επιδόσεις μας στη δουλειά, με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και βεβαίως, να στηρίζουμε συλλογικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε.»
Επιπλέον επιχείρησε να βάλει φρένο στις …κακοφωνίες και τα συντροφικά μαχαιρώματα μεταξύ υπουργών. « Οι πολίτες μάς παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά. Και αδικείται ορισμένες φορές η προσπάθειά μας από φαινόμενα παραπολιτικής, τα οποία εκ των πραγμάτων ερμηνεύονται από τους πολίτες ως αντιπαραγωγική συμπεριφορά. Ας μην δίνουμε κι εμείς τροφή, γιατί είναι πάρα πολύ άδικο για το τεράστιο έργο το οποίο γίνεται.»
Ως αιχμή για δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης όπως για παράδειγμα η Άννα Διαμαντοπούλου που μίλησε για τον πρωθυπουργό της δραχμής θεωρήθηκε η αναφορά του πρωθυπουργού πως «Κάθε τι που λέγεται, αναπαράγεται. Όποια ανευθυνότητα λέγεται από οποιονδήποτε σχολιαστή, μπορεί πολύ εύκολα να αναπαράγεται και να πολλαπλασιάζεται. Αυτό σημαίνει ότι, τα μηνύματα που πρέπει να στέλνουμε, πρέπει να είναι όσο πιο σαφή γίνεται.»

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα