Φούσκα η ιστορία για τη μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής. Αξία μηδέν.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ομολογώ ότι στην αρχή πονηρεύτηκα μετά τον τόσο θόρυβο που έγινε για τη μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής, που θα έσβυνε το Ελληνικό χρέος. Κάτι μέσα μου, με ειδοποίησε ότι η ιστορία ήταν θα αποδεικνυόταν φούσκα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άνθρωποι που υποστήριξαν και ακόμη υποστηρίζουν αυτή
την ιστορία είναι εκ προοιμίου κακοπροαίρετοι. Υπάρχει και ο....
παράγων ανθρώπινο λάθος.

Τα 670 δίς για το μέρισμά της μιας μετοχής της Bank D’Orient που οι Ελληνοαμερικανοί καθηγητές κκ. Καρυώτης και Γεωργαντζάς αποτίμησαν ήταν πώς να το κάνουμε... μια πολύ προκλητική αποτίμηση. Ηταν και αυτή η μέθοδος Runge-Kutta, που με έρριξε κάτω στο πάτωμα...

Μετά ένας άλλος Ελληνας καθηγητής ο κ.Νικολαίδης υπολόγισε την αξία του μερίσματος της μετοχής στα 13 εκατ. Ευρώ περίπου. Τεράστια η διαφορά!

Τέλος πάντων θα σας πώ και τη δική μου άποψη, ετσι για να έχετε να λέτε κάτι.

Το μέρισμα της μετοχής είναι ΜΗΔΕΝ. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ επαρκή την απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στους ενδιαφερομένους.

Στη φωτογραφία. που ελπίζω να μπορείτε να διαβάσετε, βλέπετε το παθητικό και το ενεργητικό της Τράπεζας της Ανατολής στον ισολογισμό του 1932. Το Παθητικό είναι από που προέρχονται τα λεφτά ενώ το Ενεργητικό είναι που είναι τώρα (1932) τα λεφτά. Το παθητικό πρέπει να είναι πάντα ίσο με το ενεργητικό. Με το ενεργητικό αυτό η Τράπεζα συγχωνεύτηκε, το αν έγινε εκκαθάριση ή όχι δεν έχει τόση σημασία. Το θέμα είναι ότι τα χρήματα του ταμείου (17, 4 εκ GFF) δεν αποτελούν αποθεματικό. Το δε παλαιό αποθεματικό των 12.2 εκ περίπου GFF είχε μετασχηματισθει σε ενεργητικό. Ετσι και να δεχτεις το 7% επανατοκισμού του αποθεματικού με το χρόνο δεν έχει νόημα, αφού το αποθεματικό είναι ήδη μηδέν (δεν υπάρχει).

Καλή συνέχεια...

ΥΓ/ GFF=Xρυσο γαλλικό φραγκο.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα