Φοροεισπράκτορας πλέον και η ΕΛ.ΑΣ.

Με χειροπέδες και στο αυτόφωρο από 1ης Αυγούστου όσοι παραβαίνουν την φορολογική νομοθεσία.
Στο παιχνίδι πλέον μπαίνει και ουσιαστικά, η καινούργια υπηρεσία τη Ελληνικής Αστυνομίας, η Οικονομική Αστυνομία, η οποία πέραν τον εξειδικευμένων αρμοδιοτήτων της, στην δίωξη κρατικών λειτουργών ή ιδιωτών που καταχρώνται δημόσιο ή κοινοτικό χρήμα, στις προμήθειες του δημοσίου κ.τ.λ., θα......
ελέγχουν μέχρι και την έκδοση αποδείξεων στα καταστήματα.

Η διαφορά από τον αντίστοιχο έλεγχο της Εφορίας ή του Σ.Δ.Ο.Ε. είναι ότι στην περίπτωση της Οικονομικής Αστυνομίας θα συντάσσεται άμεσα
δικογραφία και ο παραβάτης, βάση των νέων φορολογικών Νόμων, θα οδηγείται αυθημερόν στον Εισαγγελέα.

Το αρμόδιο για αυτόν το τομέα της φοροδιαφυγής τμήμα είναι το « Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης» στο οποίο υπηρετούν 27 αστυνομικούς από τους οποίους οι 14 είναι ειδικών καθηκόντων πτυχιούχοι με γνώσεις σε φοροτεχνικά θέματα και οι 13 είναι «παραδοσιακοί» αξιωματικοί της Ασφάλειας.
Ήδη η υπηρεσία αυτή έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε περίπου 20 ελέγχους με στόχους πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια και καφετέριες και γιατρούς.

Με βάση το νέο νόμο 3986/11 αν διαπιστωθεί παρακράτηση του ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ, μη δήλωση φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ αλλά και μη έκδοση τουλάχιστον δέκα αποδείξεων ποσού 500 ευρώ, τότε συνίσταται αδίκημα κακουργηματικής φύσης κι οι παραβάτες που εντοπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Για να δοθεί και η σχετική πολιτική στήριξη στην νέα φοροεισπρακτική υπηρεσία, στην επίσημη πρώτη της γίνονται και τα σχετικά εγκαίνια, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας Προστασίας του Πολίτη και με ανοιχτές τις θύρες για τα Μ.Μ.Ε.


http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα