Φιλανθρωπία και μνημόνιο στο επίκεντρο

Στην καλλιέργεια κλίματος «εθνικής συστράτευσης» σε βάρος του λαού εντάσσεται και η χτεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. Σ' αυτό το πνεύμα, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «αναγκαία τη συνεργασία Κράτους - Εκκλησίας», με τον Αρχιεπίσκοπο να συμφωνεί και να υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο». Σε αυτή την κρίση, ανέφερε ο Ιερώνυμος, ενισχύοντας τη λογική της φιλανθρωπίας,
«η Εκκλησία μας προσπαθεί να .....
βοηθήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, και να σταθεί πλάι στο λαό, διότι ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις από όλους μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιερώνυμος ζήτησε από τον πρωθυπουργό την «αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας», ώστε να «αξιοποιηθεί» επιχειρηματικά, καθώς και την «αποδέσμευση των χρηματικών αποθεματικών των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας». Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην «ισχύσει αυστηρά» το καθεστώς 1 προς 5 που προβλέπεται βάσει του μνημονίου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο σε ό,τι «αφορά τους ιερείς». Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε στις θέσεις της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Νέο Λύκειο, όπου πλέον είναι προαιρετικό, απαιτώντας να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση.
Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία «μεικτής επιτροπής» από την Κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Εξωτερικών, Υγείας και Περιβάλλοντος, ώστε να ξεκινήσει διάλογος για όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

http://www2.rizospastis.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα