ΦΑΚΕΛΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004 !!! Μέρος Β!

To B Μέρος της έρευνας των AegeanTimes για το πραγματικό κόστος τους
Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ανοίξαμε ήδη τον φάκελο «Ολυμπιακοί Αγώνες» με το προηγούμενο δημοσίευμά μας, που είχε τίτλο τίτλο: ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: 1999-2009 !!!

Συνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος μιας σειράς άρθρων, που σκοπό έχουν, την αναζήτηση του.....
πραγματικού κόστους των Ολυμπιακών αγώνων. Διότι στην χώρα μας συνέβη το εξής πρωτοφανές: Μας εχουν ενημερώσει
ελλειπώς για τα έσοδα και ουδείς έχει καταθέσει το πραγματικό κόστος των εξόδων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, υπεγράφη η Σύμβαση Διοργανώτριας Πόλης για τους Aγώνες της 28ης Ολυμπιάδας του Έτους 2004, (Host City Contract for the Games of the XXVIII Olympiad in the Year 2004) , με την οποία η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή («ΔΟΕ»), δέχθηκε την αίτηση της πόλης των Αθηνών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ( «ΕΟΕ») και ανέθεσε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αυτό προκύπτει από το άρθρο 1 της Σύμβασης, και στην ουσία αποτελεί πλέον και την ουσιαστική έναρξη αυτού του πολυέξοδου, χωρίς όμως κανέναν, δημόσιο τουλάχιστον, απολογισμό της διαχείρισής του, «project» στην Ελλάδα.

Κατόπιν, με το νόμο 2598/98, «Οργάνωση των Ολυμπιακών ΑγώνωνΑθήνα 2004» που θα τον βρείτε στο ΦΕΚ Α/66, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας η «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών ΑγώνωνΑΘΗΝΑ 2004» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΘΗΝΑ 2004».

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου :

«Σκοπός της Εταιρείας, είναι η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Η Εταιρεία ενεργεί, ως η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, και ασκεί όλες τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες, οι οποίες, προβλέπονται στις διατάξεις του Ολυμπιακού Χάρτη και στη Σύμβαση που υπογράφηκε την 5η Σεπτεμβρίου 1997 στη Λωζάννη, μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και του Δήμου Αθηναίων».

Η ηλεκτρονική έκδοση της ε/φ ΒΗΜΑ στις 10/10/1999, (http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=115042) γράφει,

«ΥΣΤΕΡΑ από έναν αιώνα αδιατάρακτης ιστορίας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο σκληρής κριτικής με αφορμή τα σκάνδαλα δωροδοκιών των «αθανάτων». Για κάθε αφορμή υπάρχει και αιτία. Η ΔΟΕ, ήταν και είναι, ένα κλαμπ αριστοκρατών, κλειστό και με κανόνες διαδοχής όπως οι παλαιές μοναρχίες και ως τέτοια παρουσίασε εκφυλιστικά φαινόμενα. Ποιος αληθινός αριστοκράτης, θα ξεπουλούσε την ψήφο του για να εξασφαλίσει μια θέση σε κάποια επιτροπή για συγγενή του, όπως ορισμένοι από τα μέλη της ΔΟΕ, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τους κόλπους της;»

Παρά το γεγονός, ότι το “δημόσιο χρέος” και ο δανεισμός είχαν εκτοξευθεί στα ύψη, οι υπεύθυνοι, κυβέρνηση και διοργανωτές, “περί άλλων ετύρβαζαν”.

Σε “έργα κλίμακος”, ως παγκόσμια πρακτική, και ακο
Keywords
Τυχαία Θέματα