Ευάγγελος Βενιζέλος: η μισθοδοσία των κληρικών θα καταβάλλεται από την πολιτεία

Διαβεβαιώσεις ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και πως η μισθοδοσία των κληρικών θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται από την πολιτεία, απέσπασαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στη χθεσινή τους συνάντηση.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να διευκρίνισε πως οι προβλέψεις του
Μεσοπρόθεσμου για τη διαχείριση και εκποίηση της.....
ακίνητης περιουσίας από το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας δεν αφορούν τα αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ, όπως είναι τα πανεπιστημιακά και τα εκκλησιαστικά, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου.

Ο αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο παραχώρησης εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ επανέλαβε την πρόταση για αποδέσμευση της «αιχμάλωτης» από το κράτος περιουσίας με στόχο τα έσοδα από την αξιοποίησή της να διαχειρίζονται από Ταμείο Εκκλησιαστικής Πρόνοιας και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για φιλανθρωπικό έργο.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα