Ετοιμάζουν “θρίαμβο” του Βενιζέλου στην Αμερική

Σκληραίνει τη στάση του το ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε το Mega και το οποίο επικαλούνταν πηγές στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον Μ. Ιγνατίου, η Κ. Λαγκάρντ είπε εν ολίγοις πως δεν μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίζει νόμους και στη συνέχεια να μην τους εφαρμόζει, υπονοώντας δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν κάνει ότι της λένε
κι ότι αυτό που πρέπει να γίνεται από εδώ και....
στο εξής είναι η υλοποίηση όσων έχει υποσχεθεί.

Οι κυβερνητικές διαρροές από την άλλη έλεγαν ότι το κλίμα των συναντήσεων του Ευ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ είναι πολύ καλό, οι επαφές έχουν καλά αποτελέσματα για τη χώρα κι άλλα τέτοια “χαϊδευτικά” για τον υπουργό Οικονομικών. Λες και οι Αμερικανοί περίμεναν με ανοικτές αγκάλες τον τσάρο μιας χώρας που είναι υπό πτώχευση. Θα μας τρελάνουν τα παπαγαλάκια δηλαδή.

Αν πράγματι το ΔΝΤ έχει σκληρύνει τη στάση του τότε αυτό είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Διότι λίγες ημέρες μετά την… τεράστια επιτυχία στις Βρυξέλλες τόσο η Λαγκάρντ όσο και ο Τρισέ αλλά και άλλοι αναλυτές επισημαίνουν ότι δε φτάνουν όσα αποφασίστηκαν και πρέπει να γίνουν κι άλλα.

Αν η πίεση της Λαγκάρντ είναι πραγματική τότε είναι φανερό ότι οι “φίλοι” μας δε θα μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί επιβεβαιώνοντας ότι είμαστε υπό κατοχή.

Κάτι μας λέει, όμως, ότι τις επόμενες ώρες θα βγουν διαρροές για συμφωνία Βενιζέλου με Λαγκάρντ για στήριξη του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας κι άλλα τέτοια επικοινωνιακά κόλπα. Θα προσπαθήσουν άραγε να μας πείσουν ότι πήγε ο Βενιζέλος σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και καθάρισε με τους Αμερικανούς;

http://www.antinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα