“Εθνική συνεννόηση και με αυτοδυναμία”

Με μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανοίγει παράθυρο στο μέλλον, αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι και μετά από μια αυτοδύναμη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που έρχονται, όπως δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, το σημερινό κόμμα
της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιδιώξει ευρύτερη εθνική συνεννόηση, στη βάση μιας κοινά αποδεκτής εθνικής ατζέντας, προκειμένου να ερμηνευτεί αυθεντικά η.....
βούληση της κοινωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, και όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ δίνει και απαντήσεις για το φλέγον θέμα της αύξησης ή όχι της στρατιωτικής θητείας.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθαρίζει ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση ή σκέψη, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να δρομολογηθούν νέες εξοπλιστικές παραγγελίες, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. «Δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά ούτε και πρόθεση», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στην κρίση που κυριαρχεί σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό κράτος σε σχέση με αυτό που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα, εγγυητής του κοινωνικού συμβολαίου, και προστάτης ενός υπό αμφισβήτηση κόσμου.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Αβραμόπουλου στη «Real News» έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πάλι η χώρα είναι μπροστά στο δίλημμα μέτρα ή χρεοκοπία και οι πολίτες αναρωτιούνται πλέον, για το τι δεν πάει καλά, αλλά και το γιατί δεν πάει καλά.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η σωτηρία της πατρίδας μας δεν εναπόκειται στην λήψη νέων μέτρων, που οι πολίτες δεν μπορούν να σηκώσουν, αλλά στην άμεση σύναψη κοινωνικών συμμαχιών, που θα αποτρέψουν οποιαδήποτε νέα επιβάρυνση για τον Έλληνα πολίτη. Παράλληλα, θα δώσουν λύσεις στα έντονα οικονομικά προβλήματα, που δεν μπορούν να περιμένουν. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το κλίμα βαρύ. Η εθνική συνεννόηση είναι ανώτερη αξία της Δημοκρατίας και σήμερα επιβάλλεται, για να βγει η χώρα μας από την κρίση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ερώτημα βέβαια είναι. Τι δυνατότητα έχει η Κυβέρνηση Παπαδήμου να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε ως αναπόφευκτη ανάγκη, η οποία δημιουργήθηκε από μια πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα επιβίωσης. Η κυβέρνηση αυτή ανέλαβε την υλοποίηση μιας πολιτικής που αποφασίσθηκε στο Συμβούλιο Κορυφής τον Οκτώβριο του 2011. Με την έννοια αυτή, τόσο οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης όσο και οι αποφάσεις που λαμβάνονται τοποθετούνται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει από τα κόμματα που τη στηρίζουν και ιδιαίτερα από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ν.Δ. εμφανίζεται να διαφωνεί με μια σειρά μέτρων καθ
Keywords
Τυχαία Θέματα