"Ερυθρόλευκος" ο τίτλος για τρίτη σερί χρονιά

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και με μειονέκτημα έδρας, επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά του Ηρακλή αυτή την φορά στο «Μελίνα Μερκούρη» κάνοντας το 3-0 στους τελικούς κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς αλλά και των τελικών ήταν ο Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες χάρισαν στον Ολυμπιακό
το 25ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Δυνατά ξεκίνησε το ματς ο Ηρακλής που προηγήθηκε με....
1-3, όμως ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσα γρήγορα εκμεταλλευόμενος τα λάθη των παικτών του Καλμαζίδη(5-5, 6-6). Ο «Γηραιός» ήταν αυτός που έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 6-8, χάρη σε ένα μπλοκ του Μπίλινγκς στον Τζούριτς.


Ύστερα από αυτό η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, παρουσιάστηκε αποφασιστική σε άμυνα και επίθεση και αφού αρχικά ισοφάρισε σε 8-8, πήρε το προβάδισμα φτάνοντας στο 16-12 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο προπονητής του «Γηραιού» πήρε τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του, όμως η διαφορά των τριών πόντων διατηρήθηκε για τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια προσπάθεια να επανέλθουν και μείωσαν στους 2(17-15), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντεσπέιν να πετυχαίνει τρεις πόντους έφτασαν τη διαφορά στο 22-17. Η διαφορά παρέμενε σταθερά στο + 4 και τελικά ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ίδιο καλά με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Τζούριτς, Ντεσπέιν για τους «ερυθρόλευκους» και Κιρόγκα, Κράβαρικ για τον «Γηραιό» οδηγούσαν τις ομάδες τους, με τους Πειραιώτες να φτάνουν πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενοι με 8-7.

Ο Ηρακλής βελτίωσε τις αμυντικές του επιδόσεις και βρέθηκε να προηγείται χωρίς όμως να καταφέρνει να χτίσει διαφορά. Το σετ ήταν συγκλονιστικό με τις δύο ομάδες να δείχνουν πάθος και παράλληλα τα πολύ καλά στοιχεία που διαθέτουν σε άμυνα και επίθεση. Στη δεύτερη διακοπή ο «Γηραιός» είχε αέρα δύο πόντων 16-14.

Μετά από αυτό οι παίκτες του Μπρούκς άνοιξαν τον ρυθμό τους και πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς με 4(14-18), αναγκάζοντας έτσι τον Γιάννης Καλμαζίδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ ώστε να κόψει το ρυθμό των Θεσσαλονικιών.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντεσπέιν και τον Γιαμπλόνσκι κατάφεραν αρχικά να μειώσουν στους τέσσερις, ενώ με τον Τζούριτς συνέχιζαν να ροκανίζουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και με μπλοκ του Ντεσπέιν να φτάσουν στην ισοφάριση σε 23-23!

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Ηρακλή, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα με 24-23 και στη συνέχεια να πάρουν το σετ με 26-24, κάνοντας έτσι το 2-0 στα σετ.
Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το ματς και βρέθηκε να προηγείται με 4-6, ωστόσο ο Ολυμπιακός με πολύ καλά ποσοστά σε μπλοκ και επίθεση κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του και να περάσει μπροστά με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Μετά από αυτό οι παίκτες του Καλμαζίδη πάτησα
Keywords
Τυχαία Θέματα