"Εποπτευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία",το πολίτευμά μας

Του Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Τα γεγονότα τρέχουν και δεν τα προλαβαίνουμε! Εδώ και δύο χρόνια, κάθε τρεις μήνες περίπου, ο πρωθυπουργός, μας σώζει απο την καταστροφή! Καλά να τον έχει ο Θεός! Γερό και δυνατό!!!

Τελευταία θαρρώ, μας έσωσε με την δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου!! Προηγήθηκε βέβαια, εκτενής συζήτητηση για την κύρωση απο....
την Βουλή, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος,
το οποίο, όπως είχε δηλώσει και ο υπουργός οικονομικών, έπρεπε να ψηφισθεί όπως ακριβώς είχε, χωρίς καμμία διαφοροποίηση(!!), αλλως 'δώρο άδωρον'! Μα τότε, το ελληνικό κοινοβούλιο τι ρόλο παίζει; Δεν έχει άποψη, απλά κυρώνει ειλλημένες αποφάσεις και μόνο τις επικυρώνει, στο όνομα του ελληνικού λαόυ!!!!Εεε, μα τότε, "ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ" για όλους σας!


Τελικώς, για να επανέλθουμε στο θέμα, με τις όποιες εκ μερους αριθμου βουλευτών, λεκτικές διαφοροποιήσεις και προειδοποιήσεις, καθώς και συνειδησιακές υποχωρήσεις (Β. Παπανδρέου, κλπ), ψηφίσθηκε το περιβόητο "Μεσοπρόθεσμο"! Το πήρε τότε παραμάσχαλα ο ΓΑΠ -Ο εθνικός μας σωτήρας- και έτρεξε στους Ευρωπαίους εταίρους μας και ζήτησε την παρέμβασή τους για την εθνική μας λύτρωση! Εκείνοι, κλονίσθηκαν και κλυδωνίστηκαν! Τι θα γίνει με εσας; είπαν με νόημα!

Μα τελικά, κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο ''μονοι τους - απόντος του πρωθυπουργού μας''- και μετά απο σκληρές διαβουλεύσεις, ενέδωσαν στις ελληνικές παρεκλήσεις και αποφάσισαν, πως, με ποιόν τρόπο και με ποιούς όρους θα μας σώσουν! Βγήκαν απο το δωμάτιο, και στον προθάλαμο τους περίμενε ο ΓΑΠ! Τόσες ώρες; Χαράς στο κουράγιο του! Θα σας σώσουμε, του είπαν, μα με όρους! Ο.Κ απάντησε ο δικός μας! Και στην συνέχεια, έβγαλαν και κοινό ανακοινωθέν - που ενίοτε συνοδεύτηκε και με ειρωνικά σχόλια (Σαρκοζί), βλέμματα (Μέρκελ - Σαρκοζί) και υπονοούμενα! Φυσικά -και παλι απόντος του πρωθυπουργού μας!! Τι δουλειά άραγε, να είχε εκεί αυτός;


Εν τέλει, οι εντελοδόχοι, κάλεσαν τον εντολολήπτη, του έδωσαν ένα πάπυρο με τις αποφάσεις εντολές τους -δεν ξέρω αν είχε και σφραγίδα με βουλοκέρι- του το έβαλαν παραμάσχαλα και τον ξαπόστειλαν στην Ελλάδα! Μην το ανοίξεις μέχρι να πας εκει - φαντάζομαι θα του είπαν! Το γιατί, θα το καταλάβετε παρακάτω!


Και εδω, εγω και πολλοι άλλοι φαντάζομαι, αναρωτιέμαι, γιατί άραγε πήγε στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός; Αφού σε καμμία διαμόρφωση όρων δεν συμμετείχε και απλά ανέμενε; Μόνο και μόνο για να την βγάλει στους προθαλαμους των αιθουσών συσκέψεων και λήψεων αποφάσεων για την σωτηρία της χώρας μας ή για να βρίσκεται έξω απο τα ''press-room; Μα οπως και να έχει το θέμα, τελικά, γύρισε περιχαρής στην Ελλάδα με το σχέδιο διασωσής της χώρας μας! Ουφφφ, επιτέλους, το μαρτύριο έλαβε τέλος!! Μεγάλη ανακούφιση, πραγματικά!


Μα.... μα... μα διστάζω.. και να το σκεφτώ ακόμη! Γύρισε όλη την Ευρώπη, αναστάτωσε όλους τους εταίρους μας, εκλιπάρησε για την βοήθεια τους -όλα αυτά για εμάς, αχάριστοι- και αφου απεφάσισαν οι μεγάλοι εξ αυτών, ερήμη
Keywords
Τυχαία Θέματα