Επιτυχές Πέρας 10ης Τακτικής Ορεινής Εκπαίδευσης Πατριωτικής Πολιτοφυλακής

By Γεώργιος Ανεστόπουλος

Άλλη μια Τακτική Ορεινή Εκπαίδευση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής έλαβε αίσιο πέρας.
Για άλλη μια φορά, ο πήχης της εκπαίδευσης την προηγούμενη Κυριακή 27/11 τέθηκε πολύ ψηλά.
Το Επιτελείο και ιδίως η ομάδα των Εκπαιδευτών έπρεπε για μια ακόμη φορά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους….
Βλέπετε, είμαστε στην δύσκολη θέση να....
«ανακαλύπτουμε τον τροχό από την αρχή».

Δεν στηριζόμαστε από την Πολιτεία, συνεπώς πρέπει μόνοι μας να «εφευρίσκουμε κάθε φορά» το «Σκηνικό και το Σενάριο Εκπαίδευσης» της Ομάδας.

Κι αυτό γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το όραμα μιας Πολιτοφυλακής «σκορποχώρι της τελευταίας στιγμής» όπως την θέλει και εφαρμόζει η Πολιτεία. Θέλουμε να χτίσουμε μια Δύναμη που να μπορεί να αντεπεξέλθει σε πάρα πολλές δυσκολίες….κι αυτές τις «συγκεκριμένες δυσκολίες» που «περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε» δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μια «χαμηλής εκπαίδευσης» Δύναμη….

Κάποιοι «ειδήμονες» - εκτός ομάδος – μου έλεγαν προ ημερών :
«…μα καλά, τι δουλειά έχει η Πατριωτική Πολιτοφυλακή να εκπαιδεύεται σε κατάβαση πλαγιάς 20 μέτρων γεμάτη από ασταθείς πέτρες με σκοινί;» Τι δουλειά έχει η Ορεινή Πλαγιά στο «αστικό πεδίο μάχης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον μια Δύναμη Πολιτοφυλακής;»…..

Θα τους απαντήσω το εξής:

«….μήπως μπορείτε να φανταστείτε πως είναι μια πόλη τσακισμένη από εκτεταμένες δυναμικές εκρήξεις; Για να το φανταστείτε, φέρτε στο μυαλό σας ένα μεγάλο σεισμό…πως νομίζετε θα μοιάζουν τα κτίρια τότε; Με ορεινούς όγκους γεμάτους πέτρες θα μοιάζουν…Με την ορεινή πλαγιά στην οποία εκπαιδεύονται οι Πολιτοφύλακές μας θα μοιάζουν….».

Ρωτάνε επίσης αυτοί οι «ειδήμονες»:

«Το πέρασμα με σκοινί από δέντρο σε δέντρο (διέλευση κωλύμματος οριζόντιας γέφυρας με ελβετικό κάθισμα και κρίκους ασφαλείας), σε τι θα εξυπηρετήσει μια Δύναμη Πολιτοφυλακής;»

Θα τους απαντήσω με το εξής:

«…οι ανάγκες διάσωσης σε περίπτωση εκτεταμένης αστικής καταστροφής που δεν θα υπάρχουν πλέον ασανσέρ και σκάλες δημιουργούν εντελώς «ασύμμετρες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης». Πως θα διασώσετε τον πληθυσμό σας εάν όχι από βεράντα σε βεράντα και από κτίριο σε κτίριο;»

Η επόμενη ερώτηση των «ειδημόνων» είναι :

«…μα καλά, σε τι θα εξυπηρετήσει το στίβο μάχης «ιδιαιτέρως ανώμαλου εδάφους, μέσα από πέτρες, βράχια, ξύλα, δοκούς, κορμούς, έρπειν, περάσματα υπό συνθήκες ενέδρας, κλπ πάνω στα οποία εκπαιδεύετε τους Πολιτοφύλακές σας;»…

Θα ξαναπώ:

"…μήπως μπορείτε να φανταστείτε με τι θα μοιάζει μια κατεστραμμένη πόλη όντας εκτεταμένο πεδίο μάχης, με πλήθος εχθρικών ομάδων δολιοφθοράς να δυναμιτίζουν τα πάντα;"

Με το παραπάνω στίβο μάχης θα μοιάζει…αυτό το περιβάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει μια Πολιτοφυλακή αξιώσεων και γι’ αυτό εκπαιδεύεται από τώρα σε αυτό»…

Η επόμενη ερώτηση που κάνουν οι «ειδήμονες»:

«…βρε παιδιά, την εκκαθάριση κτιρίου, γιατί την κάνετε;
Keywords
Τυχαία Θέματα