Επιτέλους! Δεν υπάρχει ένας πατριώτης;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δύο περιστατικά, που συνδέονται μεταξύ τους, καθώς και τα δύο έχουν να κάνουν με τις γερμανικές επιχειρηματικές (λέμε τώρα) δραστηριότητες στην Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι από την αρχή η κυβέρνηση δεν έθεσε σωστά τις βάσεις της διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο.

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Και στις δύο περιπτώσεις, έχουν...
βγει λάδι όσοι εκ του ελληνικού πολιτικού συστήματος έχουν αναμιχθεί.

Και όπως δεν υπάρχει έγκλημα δίχως πτώμα, έτσι δεν υπάρχει και πτώμα χωρίς τον δολοφόνο του.

Όταν ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος και ατιμώρητος, τότε και το έγκλημα ξεχνιέται και δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί τα δικαιώματα του θύματος.

Τα περιστατικά – και οι παραφυάδες τους – πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα, αντιμετωπίστηκαν σχεδόν γραφειοκρατικά, ως κάτι το φυσιολογικό και το αναμενόμενο.

Και όμως. Καταδεικνύουν την οικτρή πραγματικότητα. Ότι δηλαδή οι «μεγάλοι» της Ευρώπης, που επί χρόνια μας έβλεπαν να δανειζόμαστε για να δίνουμε (σχεδόν πάντα με απευθείας αναθέσεις και με μίζες) δουλειές στις βιομηχανίες τους, τώρα ετοιμάζονται να μας εγκαταλείψουν δια της… κουράς.

Και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να τους ξεμπροστιάσει από την αρχή.

Δεν βρέθηκε ένας Έλληνας να τους βάλει στη θέση τους στην πορεία.

Δεν βρίσκεται ακόμη και τώρα ένας πατριώτης, ο οποίος να διαθέτει κάποιο αξίωμα, που να σηκωθεί να πάει στο γήπεδό τους και να δώσει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας στους λαούς της Ευρώπης με ποιον τρόπο οδηγήθηκε η Ελλάδα στη σημερινή κατάντια.

Αλλά πώς να βρεθεί; Ποιος είναι αυτός που θα βρει το θάρρος και θα έχει τη σιγουριά πως – ακόμη κι’ αν ο ίδιος είναι καθαρός – δεν έχει πλάι του, στην παράταξή του, στο επιτελείο του, κάποιον «παλιό γνώριμο» των δανειστών μας;

Το τελεσίγραφο Ρέσλερ

Μας κουβαλήθηκε εδώ τις προάλλες ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Ρέσλερ. Και μεταξύ άλλων παραινέσεων, μας σύστησε να εξασφαλίσουμε τη… νομική ασφάλεια των επενδύσεων, ζητώντας να κλείσει επιτέλους η υπόθεση της Ζήμενς.

Διότι σου λέει, (ο Ρέσλερ) αφού δεν υπάρχουν ένοχοι, δεν υπάρχει και έγκλημα. Κλείστε το, λοιπόν, να τελειώνουμε.

Έσπευσε αμέσως (τη Δευτέρα) ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου να μας ενημερώσει πως οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τη Ζήμενς βρίσκονται «κοντά στην ολοκλήρωσή τους»!

Συγγνώμη, αλλά τι σημαίνει αυτό; Δεν κάνει να μάθουμε; Και τι θα πει εκείνο το «ή κάνεις συμβιβασμό ή όχι»; Κάνεις ή δεν κάνεις συμβιβασμό;

Και γιατί να δεχθούν οι Γερμανοί να καταβάλουν αποζημιώσεις (όπως πομπωδώς μας αναγγέλθηκε τον ωραίο καιρό της προπαγάνδας), όταν εσύ την έχεις κλείσει την υπόθεση και μάλιστα με τη βούλα του κοινοβουλίου;

Και, με συγχωρείτε, αλλά ο Ρέσλερ δεν μίλησε για διαπραγματεύσεις. Μας διέταξε να κλείσουμε την υπόθεση.

Να κάνουμε ό,τι και με την άλλη τους εταιρία, τη ΜΑΝ. Τότε που ξεχάσα
Keywords
Τυχαία Θέματα