Επιστολή Σαμαρά: Ασυνέπεια και κοροιδία απέναντι στο λαό και το πολίτευμα.

Σσσς, η Ελλάδα κοιμάται

Γράφει ο Αδαμάντινος

Πολύς θόρυβος έγινε για μια επιστολή που θα ξεμπλοκάριζε την 6η δόση και θα έκανε αποδεκτή απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαρά την δέσμευση, ότι αποδέχεται αυστηρά ότι λέει το πρόγραμμα της συμφωνίας ΓΑΠ-Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου. Λέω “πολύς θόρυβος", γιατί μπορούσε να σταλεί η επιστολή σε μια συμβατική μορφή και στη.....
συνέχεια να αντιμετωπισθεί στην ουσία το θέμα
κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή με 181 βουλευτές, με κρυφή ψηφοφορία και χωρίς κομματικές γραμμές από όλα τα κόμματα, υπο τον όρο ότι δύο εβδομάδες πρίν η πλήρης συμφωνία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Αυτό θα ήταν μια ελάσσων πράξη δημοκρατίας.

Σε αυτό το σημείο, σας επισημαίνω ότι η ακριβής συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν είναι δημόσια γνωστή. Πώς λοιπόν σε μια δημοκραική χώρα, χωρίς να είναι γνωστή η συμφωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχεται εν λευκώ άγνωστη συμφωνία; H λογική λέει, ότι την ξέρει και την αποκρύβει απο το λαό.

Με τη νέα σύμβαση, τα 2/3 του χρέους γίνονται ενυπόθηκα, τα δε χρέη απέναντι στους ιδιώτες γίνονται κρατικά, πράγματα που κάνει αποδεκτά η επιστολή Σαμαρά.

Το άλλο θέμα είναι, ότι στην επιστολή Σαμαρά δεν τίθεται κανένας όρος για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ούτε αναφέρεται η ημερομηνία των εκλογών ενώ γίνεται δεκτό ότι θα συνεχίσει το Αγγλικό Δίκαιο, που ίσχυε για το πρώτο μνημόνιο, να ισχύει για ότι διαφορά προκύψει με τους δανειστές. Αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα, αφού οι διαφορές θα επιλύονται στα Αγγλικά Δικαστήρια ενω το Αγγλικό Δίκαιο πάντα στο μέλλον θα μπορούσε να αλλάξει με τρόπο υπέρ των δανειστών.

Σε ευρωπαικό επίπεδο, πίσω από τη πολιτική της Ευρωζώνης της διόρθωσης των δημοσιονομικών είναι η μεταφορά πλούτου από τους πολίτες στις ιδωτικές τράπεζες. Αυτό είναι προφανές από το ότι το πρόβλημα της διαφοράς ανταγωνιστηκότητας ανάμεσα στα κράτη-μέλη δεν διορθώνεται με διόρθωση δημοσιονομικών αλλά με έρευνα και ανάπτυξη, πίσω από την οποία γίνεται απαραίτητη η μεταφορά τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού, η αλλαγή νοοτροπιίας, η δημιουργία νέων υποδομών και η ανάγκη επενδύσεων, των οποίων τα κέρδη με νόμο να φορολογούντιαι και να επανεπενδύονται στη κάθε χώρα που έχει πρόβλημα ανταγωνιστηκότητας.

Ας δούμε την επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγγυήσεις, που σας την παραθέτω στα Ελληνικά αν και εστάλη στα Αγγλικά για να διευκολύνει τους δανειστές…

///////////////

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: ''συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Ο νέος Πρωθυπο
Keywords
Τυχαία Θέματα