Επιχείρηση «σκούπα» στις ασφαλιστικές εταιρίες

Δύο χρόνια μετά το λουκέτο στην ασφαλιστική εταιρία Ασπίς, του πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενου ομίλου Ασπίς και την αποκάλυψη της μεγάλης ασφαλιστικής πυραμίδας που έκρυβε, άλλαξαν πολλά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και όπως εκτιμούν ανθρώποι της αγοράς θα αλλάξουν πολλά περισσότερα.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης αναδεικνύονται συνεχώς νέες περιπτώσεις εταιριών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των....
πελατών τους αλλά και να καλύψουν τα περιθώρια φερεγγυότητας και μοιραία οδηγούνται προς την ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Η νέα
εποπτική αρχή στην ιδιωτική ασφάλιση, από την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν φαίνεται να δείχνει ανοχή, κάτι που γινόταν με την προηγούμενη αρχή αλλά και γενικά με την κρατική εποπτεία σε ένα τόσο ευαίσθητο κλάδο, και οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι οδηγούν σε νέες αποκαλύψεις για την αδυναμία εταιριών να συνεχίζουν να λειτουργούν.
Ηδη η νέα εποπτική αρχή από τις αρχές του χρόνου, που ανέλαβε τα ινία του ελέγχου, προχώρησε σε δύο ανακλήσεις αδειών εταιριών του κλάδου ζημιών , ενώ μια διασώθηκε καθώς υπήρξαν οι αναγκαίες κεφαλαιακές ενισχύσεις που ζήτησε η αρχή.
Τώρα φαίνεται να υπάρχει και νέος κύκλος με εταιρίες που θα τους ζητηθεί να ενισχύσουν τα μετοχικά τους κεφάλαια καθώς φέρεται οι συνεχείς έλεγχοι να αναδεικνύουν προβλήματα. Συνολικά από το 2009 το 2010 οι ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου ζημιών από 42 που ήταν έφθασαν τις 33. Ενώ οι προβλέψεις είναι οτι το 2012 θα έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα με αυτή την μείωση των εταιριών, κυρίως Ελληνικού ενδιαφέροντος , ξένοι ασφαλιστικοί όμιλοι που λειτουργούν στην Ελλάδα ενισχύουν την παρουσία τους αυξάνοντας συνεχώς τα μερίδια τους και στην αγορά του αυτοκινήτου. Κάτι που παλιότερα απέφευγαν καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των μικρών και μεσαίων ασφαλιστικών εταιριών, που μερικές φορές προσέφεραν σχεδόν πτωχευτικά ασφάλιστρα

http://www.asfalisinet.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα