Ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα.. αν καταργήσουμε τα σύνορα!

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Ματίας Κόλατς Άνεν,
αντιπροέδρου της Τράπεζας Ευρωπαϊκών Επενδύσεων,
ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ,αναγγέλει ένα νέο σχέδιο διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας, και που ωστόσο φαίνεται να το συνδέει με την πολιτική των ανοικτών συνόρων,
προτείνοντας μάλλιστα στην Ελλάδα «να ανοίξει τα σύνορά της»
προς την Αλβανία!, τη Βουλγαρία! και την.....
Τουρκία!.
που έμεναν επί πολλά
χρόνια κλειστά για πολιτικούς λόγους που τώρα έχουν εκλείψει."

Έτοιμη να διαθέσει κονδύλια στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της.
«Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδας, που μπορεί να κρατήσει έως και 15 χρόνια», λέει χαρακτηριστικά ο Ματίας Κόλατς-Άνεν στη Süddeutsche Zeitung.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο από τον τουρισμό και θα χρειαστεί αρκετά χρόνα για να αναπτύξει νέα, ανταγωνιστικά προϊόντα που θα μπορέσει στη συνέχεια να εξάγει», επισημαίνει στη γερμανική εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας.

«Τρία χρόνια δεν επαρκούν γι αυτό», λέει ο Κόλατς-Άνεν αναφερόμενος στο πρόγραμμα σταθεροποίησης που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα, και επικαλείται την εμπειρία του παρελθόντος.

Η ανοικοδόμηση της Γερμανίας μετά τον πόλεμο καθώς και μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών «δεν πέτυχε από τη μία ημέρα στην άλλη», επισημαίνει.

Η ανάπτυξη νέων, υγιών οικονομικών δομών διήρκεσε πολύ περισσότερο. Ένα σχέδιο Μάρσαλ για την υπερχρεωμένη Ελλάδα που –όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα- βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και ταλανίζεται από την ανεργία, θα είχε το πλεονέκτημα ότι δεν θα βοηθούσε μόνο το Δημόσιο, αλλά και τους ιδιώτες.

«Προπαντός πρέπει κανείς να ενισχύσει τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις», λέει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Γι αυτό η Τράπεζα «προτίθεται να στηρίξει τέτοιες επιχειρήσεις καθώς και προγράμματα για την ενίσχυση των υποδομών».
Εκτιμά μάλιστα ότι οι ενισχύσεις της Τράπεζας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, «αρκεί τα κονδύλια να απορροφηθούν, γιατί μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν τα έχει αξιοποιήσει», αναφέρει ο Κόλατς – Άνεν.

Επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει υποβάλει τις λιγότερες αιτήσεις για επιδοτήσεις σε σχέση με τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. Λέει μάλιστα ότι έχει στείλει συνεργάτες του στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν τις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που μπλοκάρουν τη ροή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων.

http://wwwtrito-mati.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα