Ένα… σάκχαρο τη μέρα… την προφυλάκιση την κάνει πέρα!

Πολλοί μουστερήδες κι από διάφορες πλευρές έχουν μαζευτεί τις τελευταίες ώρες και υπερασπίζονται, με πάθος, τον ηγούμενο Εφραίμ. Μάλιστα κι εδώ είναι το εξοργιστικό, πιέζουν με διάφορους τρόπους ώστε να μην προφυλακιστεί.

Κι ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του! Άλλος μιλά για…
πολιτική δίωξη, άλλος για σκληρή απόφαση κι άλλος ότι δεν έπρεπε να προφυλακιστεί… λόγω Χριστουγέννων!

Ωστόσο δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί έτσι κι αλλιώς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε έχουν, κατά καιρούς,
ανθήσει πολλοί… Εφραίμ και πάντα βρίσκονται “πρόθυμοι” υπερασπιστές τέτοιων μπουμπουκιών!

Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός, και συνάμα αποκαλύπτει την υποκρισία και τη γύμνια του κράτους, ότι κάποιος κατηγορούμενος για τον οποίο έχει εκδοθεί απόφαση για την προφυλάκισή του να παζαρεύει είτε με το… αυξημένο σάκχαρό του, είτε μέσω πιέσεων που ασκούν διάφοροι παράγοντες, τον χρόνο παράδοσής του στις αρχές.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και διαρροές από το περιβάλλον του Εφραίμ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του: «Είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη… Δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου, αλλά γι’ αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία».

Και το κράτος, ως συνήθως όταν πρόκειται για μεγαλόσχημους, θεατής και κομπάρσος των εξελίξεων. Κάθονται στο Βατοπέδι ένας αστυνομικός διευθυντής κι ένας εισαγγελέας και περιμένουν πότε θα… πέσει το σάκχαρο του Εφραίμ για να εκτελέσουν την απόφαση.

Φυσικά εάν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλον πολίτη θα τον είχαν κλείσει αμέσως στη φυλακή. Αλλά είπαμε και σε άλλα άρθρα μας: σ΄ αυτή τη χώρα πρέπει να είσαι… Εφραίμ ή πολιτικός για να έχεις ασυλία.

Αλλιώς σε τρώει το μαύρο σκοτάδι…

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα