Ελληνικές Μινωϊκές αποικίες στην Αμερική;

Ακούγεται απίστευτο, ίσως όμως να είναι και αληθινό. Πλήθος ευρημάτων μοιάζουν να συγκλίνουν στο ότι οι Μινωίτες ήταν δεινοί θαλασσοπόροι που πέρασαν τον Ατλαντικό, δημιούργησαν αποικίες ως και στον Καναδά και εκμεταλλεύτηκαντα τοπικά ορυχεία χαλκού. Όλα αυτά πολύ πριν τον Κολόμβο!
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Φύλλα καπνού Αμερικής στη ΒρετανίαΔεν έχουν περάσει πολλά χρόνια αφότου πρωτάκουσα - από τον αείμνηστο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Αντώνη Κονταράτο, συγκεκριμένα - για το ενδεχόμενο αρχαίοι Έλληνες να είχαν φθάσει στην... Αμερική, ψάχνοντας για νέες πηγές μετάλλων.
Ομολογώ ότι .....
χαμογέλασα τό¬τε, σκεπτόμενος όλα τα υπόλοι¬πα απίθανα που είχα διαβάσει για αρχαίους Έλληνες στη Ν. Αμερι¬κή, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Και θα κρατούσα στο απωθημένη αυτή τη θεωρία αν δεν μάθαι¬να για ένα πρόσφατο βιβλίο - του Gavin Menzies “The Lost Empire of Atlantis” - που επανέφερε παταγωδώς το θέμα και ανακίνησε σωρεία συζητήσεων στο Διαδίκτυο.Στο βιβλίο του ο Menzies ακο¬λουθεί αρχικά τα ίχνη των Μινωιτών στην Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, την Υεμένη, την Ινδία και την Κεϊλάνη - όπου τα έππ Σανγκαμ των ΤΑΜΙΛ μιλούν ακόμα για «τα υπέροχα πλοία των Ελλήνων που φέρνουν χρυσό και φεύγουν φορτω¬μένα πιπέρι..». Έκπληκτος από τα μουσειακά ευρήματα που δικαίωναν τον Στράβωνα και τον Πτο¬λεμαίο, ο συγγραφέας αναλογίστηκε όχι μόνον τα μυστικά ναυσιπλοΐας που πρέπει να κατείχαν οι Μινωίτες, αλλά και το πού έβρισκαν όλες εκείνες τις ποσότητες μετάλλων που εμπορεύονταν. Η Κύπρος με τα μεταλλεία χαλκού γνωρίζουμε ιστορικά ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει καν στις απαιτήσεις των Φαραώ. Κι όμως, οι Μινωίτες τους έδωσαν χάλκινα πριόνια ενισχυμένα με κασσί¬τερο για να κόψουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων τους... Κα¬ταπώς βρέθηκε γραμμένο στα αρ¬χεία του βασιλιά Σάργκον των Ακκαδίων, τα μινωικά πλοία έφερναν ήδη από το 2350 π.Χ. κασσίτερο, από την Ισπανία και τη Βρετανία. Κι έπειτα, εκείνο το απίθανο εύρημα του 1450 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης από πού ήρθε;Lasioderma serricorne, δηλαδή κάμπια των φύλλων καπνού! Ναι, του καπνού που όλοι γνωρίζαμε ότι πρωτόφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αι. μ.Χ. από την αμερικανική ήπειρο. Οπότε, ο Μενζίες στράφηκε τώρα δυτικά, ψάχνοντας να βρει κατά πόσο - και πώς - εκείνοι οι ατρόμητοι ναυτικοί είχαν όχι μόνον διαβεί τις Ηράκλειες Πύλες, αλλά και είχαν φθάσει στον Νέο Κόσμο.Μινωίτες και Μυκηναίοι στις ακτές του ΑτλαντικούΟ μίτος που ξετύλιξε στο υπόλοι¬πο του βιβλίου του αυτός ο 72χρονος πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανί¬ας δεν ήταν πρωτόγνωρος: Πριν από δύο χρόνια, τόσο στο κανά¬λι της ΝΕΤ όσο και στα «Νέα», ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέ¬λος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος είχε υποστηρίξει την ιδέα ότι οι αρχαίοι προγονοί μας είχαν εξερευνήσει τις παράκτιες περι¬οχές της Ισπανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιρλανδίας ψάχνοντας για μέταλλα και ίσως είχαν φθάσει στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και την Αμερική.Αναλυτικά, το σκεπτικό του ο κ. Μαριολάκος το παρέθεσε
Keywords
Αναζητήσεις
οικοδομικοι εργασια αφστραλια, minoiked pyled
Τυχαία Θέματα