Έκκληση για ενότητα και σεβασμό των νόμων στη Λιβύη

Λιβύη — Ξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία των αντικαθεστωτικών ζητώντας ενότητα και σεβασμό των νόμων για την αποφυγή της αιματοχυσίας.

Η έκκληση του Αχμεντ Καντάφ αλ Νταμ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, είναι πιθανόν να επιταχύνει την διαδικασία συμφιλίωσης ανάμεσα στις....
φυλές της Λιβύης.
«Από το Κάιρο καλώ το λαό της Λιβύης να ακούσει αυτά που λέει ο αδελφός μου Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ. Ο λαός, ο στρατός και οι σεΐχηδες πρέπει να ακούσουν αυτά που λέει να συνεργαστούν και να αποφύγουν μεγαλύτερη αιματοχυσία», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ας σταματήσει η καταστροφή. Η νίκη σε αυτή την μάχη δεν θα σώσει κανέναν», πρόσθεσε ο Καντάφ αλ Νταμ, ο οποίος γεννήθηκε στην Αίγυπτο από Λίβυο πατέρα και Αιγύπτια μητέρα. Ο αλ Νταμ, που μοιάζει πολύ με τον Λίβυο ηγέτη, είχε αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στο Κάιρο και την Τρίπολη. Όταν ξέσπασε η επανάσταση, εγκατέλειψε τη θέση του και χαρακτήρισε τον εαυτό του «ουδέτερο παρατηρητή». Ήμουν ο πρώτος που διαμαρτυρήθηκα και παραιτήθηκα. Τα αιτήματα των αντικαθεστωτικών είναι νόμιμα», κατέληξε.

Στο μεταξύ, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις περικύκλωσαν και βομβάρδισαν την πόλη Ζουάρα, το κέντρο της οποίας ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, που ζήτησαν τη βοήθεια των μαχητών του Ζεντέν και της Νεφούσα, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περικυκλώσει την παραλιακή αυτή πόλη στην οδική αρτηρία που συνδέει την Τρίπολη με την Τυνησία.

Παράλληλα, περισσότεροι από 10.000 Λίβυοι πέρασαν το φυλάκιο Ντεχίμπα στα σύνορα της Τυνησίας από το Σάββατο, όταν άρχισε η επίθεση των αντικαθεστωτικών εναντίον της Τρίπολης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από το Σάββατο ως την Τρίτη 4.750 Λίβυοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους και 6.030 εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό την Τυνησία, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Δεκάδες αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν οικογένειες περιμένουν και στις δύο πλευρές των συνόρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι περισσότεροι από αυτούς που κατευθύνονται στην Τυνησία είναι κάτοικοι της Τρίπολης. Επίσης, αρκετοί τραυματίες μεταφέρονται καθημερινά σε νοσοκομεία της Τυνησίας. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν άρχισε η εξέγερση στη Λιβύη, 70.000 Λίβυοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τυνησία.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα