Είναι η Ελλάδα μια χώρα υπό φασιστικό καθεστώς;

Για αρχή ας δούμε τη συνέβη την δεκαετία του 30' και ποιες οι ομοιότητες με το σήμερα...

Το 1929 μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του στην Δημοκρατία και στράφηκε στην άκρα δεξιά που μέσω του λαϊκισμού και της προπαγάνδας έδινε στον φτωχό λαό ψεύτικες ελπίδες. Όταν όλα κατέρρευσαν οι φασίστες κατέλαβαν την εξουσία,με μεγαλύτερες μορφές του φασιστικού κινήματος τον ....
Μουσολίνι στην Ιταλία και τον Χίτλερ στην Γερμανία.

Ποιο είναι όμως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα
σήμερα; Η απάντηση είναι πως είναι ακριβώς το ίδιο με τότε. Οι δοσίλογοι και οι χαφιέδες που τα είχανε καλά με τους κατακτητές κατά έναν περίεργο τρόπο είναι αυτοί που και σήμερα έχουνε την εξουσία και τα χρήματα στα χέρια τους,είναι αυτοί που πάτησαν επί πτωμάτων για να ικανοποιήσουν την προσωπική τους ματαιοδοξία. Έχουν φέρει τον κόσμο στην απόλυτη εξαθλίωση και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να πετύχουν τους σκοπούς τους. Αποτέλεσμα των παραπάνω πολιτικών είναι λοιπόν να έχουμε το 2012 αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα της δεκαετίες του 30',φτώχεια,ανέχεια,συσσίτια,ρατσισμός,πληγωμένος εγωισμός ως έθνος,στροφή των νέων προς την άκρα δεξιά και απαξίωση των πολιτών για την Δημοκρατία και αυτό φαίνεται από τα μεγάλα ποσοστά αποχής τα τελευταία χρόνια. Αυτές είναι οι συνθήκες που βοήθησαν τον Μουσολίνι,τον Χίτλερ και τον Μεταξά να ανέβουν στην εξουσία.
Επειδή όμως οι εποχές αλλάζουν,αλλάζουν μαζί και οι τρόποι επιβολής του φασισμού. Σίγουρα σήμερα δεν θα βγουν τα τανκς στους δρόμους γιατί ο φασισμός μπορεί να κρυφτεί πολύ εύκολα κάτω από τον δημοκρατικό μανδύα και το βλέπουμε καθημερινά με αποκορύφωμα να μας κυβερνάει μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση με αρχηγό τον αρχιμαφιόζο τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο και υπουργούς τον αρχιφασίστα Άδωνη και τον κομμουνιστοφάγο Βορίδη. Είναι πολύ εύκολο σε όλη αυτήν την αναμπουμπούλα να έρθει ένας μεσσίας που θα μας δώσει κάλπικες ελπίδες και θα συνεχίσει το έργο τον προηγουμένων.

Αδέλφια ο φασισμός δεν έχει χρώμα, μπορεί να είναι κόκκινος,πράσινος και μπλε ας μην αφήσουμε το αυγό του φιδιού να νικήσει.

--
Vlasfimos.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα