Είμαστε εξαγωγική-εισαγωγική χώρα: Εξάγουμε χρήμα , εισάγουμε θύελλες

Ο Mike "Mish" Shedlock, είναι σύμβουλος επενδύσεων στην εταιρεία Sitka Pacific Capital. Γράφει το "Mish's Global Economic Trend Analysis", με μεγάλη αναγνωσιμότητα στους χρηματοοικονομικούς κύκλους.

Ενημερώνει, λοιπόν, τους αναγνώστες του ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έφυγαν, από τις ...
ελληνικές τράπεζες
1,5 δις ευρώ.

Τον Μάιο έφυγαν συνολικά 4 δις ευρώ έναντι των 2 δις του Απριλίου.

Οι αναλήψεις γίνονται ακόμα και από μικροκαταθέτες 2-15.οοο ευρώ, στα πλαίσια ενός μεγάλου πανικού και της αίσθησης πως η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία.

Αν υπολογίσουμε το μεγάλο ποσό, κάποιοι δεν πρέπει να τα φυλάνε στα σεντούκια τους ή να τα βάζουν στα μαξιλάρια τους. Δεν το λέει ο σχολιαστής, αλλά ένα μέρος του ποσού πρέπει να οδηγείται σε τράπεζες του εξωτερικού. Σε 300 δις υπολογίζονται τα κεφάλαια που έχουν φύγει από την Ελλάδα, από πέρισι. Η "έξοδος από το ευρώ" έχει νόημα για κάποια ολιγαρχική οικονομική ομάδα, όταν θα έχει στην κατοχή της "σκληρό νόμισμα" , που θα έχει αποφύγει την "δραχμική" υποτίμηση.

Αν συνδυάσουμε τις δηλώσεις Παπαρήγα, με το γεγονός αυτό, θα δούμε πως το σενάριο "επιστημονικής" φαντασίας, που σας παρουσιάσαμε, για μια "πατριωτική" έξοδο από το ευρώ είναι ante portas.

Αν αυτό το συνδυάσουμε με την υπερπροβολή των διαδηλώσεων στις πλατείες, από τα ξαφνικά ευαίσθητα κανάλια του μνημονίου, είναι φανερό πως κάτι ετοιμάζεται.

Και ο ΓΑΠ δεν περιλαμβάνεται στο παιχνίδι.

Η ευρωπαϊκή, η παγκόσμια και η τοπική ελίτ έχουν χάσει τον έλεγχο και δεν μπορούν να διαχειριστούν τίποτα και κυρίως την κρίση του χρέους. Ιδιαίτερα, οι ευρωπαϊκές ελίτ αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση, κινούμενες από κοντόφθαλμες επιλογές. Ποτέ στο παρελθόν η Ε.Ε. δεν είχε την εικόνα της σημερινής Βαβέλ, που ξεπερνάει κατά πολύ την παραδοσιακή ιδέα περί διαφορετικών προσεγγίσεων και συγκρουόμενων εθνικών συμφερόντων. Η πολιτική συγκυρία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μια διεθνή κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτήν της κατάρρευσης της Lehmann Brothers, τον Σεπτέμβρη του 2008.

Και στην αναμπουμπούλα μια μερίδα της ελληνικής ολιγαρχίας προσπαθεί να σώσει το τομάρι της και σχεδιάζει, τη δική της διάσωση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ναι, μια έξοδος από το ευρώ, η οποία θα γίνει από εκείνους που ευθύνονται για την ελληνική τραγωδία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Και σε αυτό το σημείο , η κ. Παπαρήγα έχει δίκιο. Είναι , όμως, για κλάματα, η αδυναμία αυτής τηςκομματικής ηγεσίας να προτείνει κάτι ρεαλιστικό, βιώσιμο και δημιουργικό.

Και ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα:

Η "Συμβουλευτική" ιστοσελίδα της Σπίθας , αφού κατάφεραν να σκορπίσουν και να σπάσουν τον ενθουσιασμό των πολιτών που προσέτρεξαν σε αυτήν, για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενωτικού κινήματος, ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει "προεδρικό πραξικόπημα" !

Σε άρθρο , χωρίς υπογρα
Keywords
Τυχαία Θέματα