ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εκφράζουμε την ειλικρινή χαρά μας επειδή πληθύνονται καθημερινά τα σημάδια ότι η υπόθεση που αφορά τον Γέροντα Εφραίμ οδεύει προς αίσια έκβαση.

Μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δήμα, του κ. Καρατζαφέρη και ανθρώπων έγγιστα ισταμένων προς τον Γέροντα, άλλο ένα .........
σημάδι έκανε την εμφάνισή του που δίνει ελπίδες ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία αποφυλάκισης
του Γέροντα Εφραίμ.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΟΙ π. ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ

Η νέα δίκη στην οποία παραπέμπονται οι π. Εφραίμ και μοναχός Αρσένιος σε δικαστήριο της Θράκης θα οδηγήσει - όπως όλα δείχνουν - στην αναίρεση της επιβληθείσας δεκάμηνης φυλάκισης των κατηγορουμένων.

Προσδοκούμε ότι αυτή η απόφαση είναι προπομπός της αναίρεσης της απόφασης της προφυλάκισης του Γέροντα και ότι προς τούτο συνεργάζονται αρμονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι.

ΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ούτε οι προπηλακισμοί εναντίον του Πατριάρχη βοηθούν σε τίποτα, ούτε η σύγκριση της στάσης του με τη στάση του Πατριαρχείου Ρωσίας εξυπηρετεί κάποιο αγαθό σκοπό. Δίνει ίσως ευκαιρία εκτόνωσης της πικρίας των οπαδών του Γέροντα αλλά σε τελευταία ανάλυση αυτοί οι προπηλακισμοί στρέφονται εναντίον του Γέροντα.

ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ! ΟΧΙ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

Η συνετή υπερασπιστική γραμμή είναι αυτή που υιοθέτησε από την αρχή ο γνωστός για την οξύνοιά του Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ειλικρινής φίλος της Μονής Βατοπαιδίου και ιεράρχης της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πατριαρχείου Ρωσίας, ο οποίος εξήγησε ότι χρειάζεται να ακολουθηθεί κάποια διαδικασία νομικής φύσεως η οποία θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση του Γέροντα.

Ούτε οι έξωθεν ή έσωθεν επεμβάσεις ωφελούν, ούτε οι προπηλακισμοί Αρχιερέων, οι οποίοι δεν εκδηλώνουν την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή τους προς τον Γέροντα Εφραίμ εξυπηρετούν το παράπαν τον έγκλειστο Γέροντα στον Κορυδαλλό.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ Ο ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήκα ότι ορισμένοι - και μάλιστα ιερείς - οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία για να εκδηλώσουν τη συμπαράστάση τους προς τον π. Εφραίμ έβρισαν σκαιώς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου - παρόλον ότι κάθε άλλο παρά φίλος των Βατοπαιδινών μπορεί να χαρακτηριστεί - έκανε δηλώσεις με τις οποίες εξέφρασε μεν εμμονή στις θέσεις του για τη Μονή Βατοπαιδίου, αλλά έδειξε ανθρωπιά και ευχήθηκε την αποφυλάκιση του Γέροντα.

Το ίδιο έκανε ο Μητροπολίτης Ξάνθης. Παρόλον ότι ο Σεβασμιότατος εμμένει στις θέσεις του για τη Βιστωνίδα είπε παράλληλα ότι προσεύχεται για την αποφυλάκιση του Βατοπαιδινού ηγουμένου.

ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Σε τίποτα δεν ωφελούν τον π. Εφραίμ αυτού του είδους οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί. Αντίθετα του προξενούν μεγάλη ζημιά.

Ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ούτε ο Μητροπολίτης Πέτρας, ούτε ο Οικουμενικός Πατρ
Keywords
Τυχαία Θέματα