ΕΕ: Επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Συρίας

H Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προετοιμάζεται να επεκτείνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει κατά της Συρίας, σε απάντηση στην επιδείνωση της κατάστασης και της κλιμάκωσης της βίας κατά των αντικαθεστωτικών που ζητούν την ανατροπή του....
προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται ενεργά να επεκτείνει τα απαγορευτικά μέτρα της κατά της Συρίας με στόχο να επιτευχθούν οι θεμελιώδεις πολιτικές αλλαγές από την ηγεσία της χώρας, χωρίς καμία καθυστέρηση», αναφέρεται
σε ανακοίνωση που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. Η απόφαση για τις επιπλέον κυρώσεις θα εκδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενίσχυσε τη Δευτέρα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στον κύκλο του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και πρώτη φορά βάζει στο στόχαστρο τις επιχειρήσεις, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ο «προσωπικός τραπεζίτης» του Λουκασένκο, τρεις εταιρείες που του ανήκουν, καθώς και τρεις ακόμη άνθρωποι -ένας δικαστής και δύο εισαγγελείς -περιλαμβάνονται στις νέες κυρώσεις, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Η ΕΕ μόλις αποφάσισε νέες κυρώσεις εναντίον ανθρώπων που πρόσκεινται στο καθεστώς του Μινσκ. Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ τις δέχθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Πολωνός ομόλογός του Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε από τη μεριά του ότι η ΕΕ «επέβαλε εμπάργκο στο εμπόριο όπλων», ενώ παράλληλα και το «πάγωμα του ενεργητικού των εταιρειών που χρηματοδοτούν τον Λουκασένκο».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας «πρέπει να αποφασίσει το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει: προς τη δημοκρατία ή προς το (διεθνές δικαστήριο) της Χάγης», πρόσθεσε ο Σικόρσκι.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα