ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ…ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ…!!!

Του Γιώργου Νούτσου

Τελικά, δεν θέλει και πολύ για να αποδειχτεί άνθρακας, ο θησαυρός ! Αρκούν λίγοι μόνο μήνες ενασχόλησης με θέματα τρέχοντα και αρκούντως σοβαρά – σοβαρά τουλάχιστον για εμάς τους «ιθαγενείς», που επιλέξαμε να βιώσουμε την καθημερινότητά μας εδώ – για να καταδειχτεί με ένταση, ότι ο βασιλιάς είναι παντελώς γυμνός. Απ την ασφάλεια και την «άνεση» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης λοιπόν, στα ταπεινά και δύσκολα μετερίζια του Δήμου Γρεβενών !!!

Ένα χρόνο τώρα, μετά την....
εφαρμογή του Καλλικράτη, ζήσαμε στιγμές απίστευτου κάλλους. Επαναλαμβανόμενο ανάθεμα
στο παρελθόν, υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, αναβλητικότητα και ερασιτεχνισμός συνθέτουν την εικόνα της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας.

Ο στόχος να αρθούν πάνω απ τα προβλήματα δεν δείχνει να επιτυγχάνεται. Ο κόσμος έχει συναίσθηση του τι γίνεται. Τι έχει και τι μπορεί να περιμένει. Δεν χάσκει με το στόμα ανοικτό, να καταναλώσει ότι αμάσητο του σερβίρεται μέσα από τηλεόραση, εφημερίδες, bloggs και ιστοσελίδες, με απανωτές ανούσιες συνεντεύξεις και καλλωπισμένα δελτία τύπου. Αντίθετα, κριτικά, τοποθετείται και αξιολογεί.

Σύμμαχος του ο χρόνος, που στο διάβα του, του αποκαλύπτει με καθαρότητα την ειλικρίνεια ή μη των προθέσεων, το βάσιμο ή μη των επιχειρημάτων, το υπαρκτό ή ανύπαρκτο των πρακτικών πρωτοβουλιών υλοποίησης, τη διάθεση και την ικανότητα τελικά, για παραγωγή χρήσιμου έργου για τον τόπο.
Αυτό το χρόνο είδαμε και ακούσαμε πολλά. Έργο δεν είδαμε. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο όπως πάντα η δήθεν κάθαρση. Από ποιους; Από αυτούς που προσπαθούν να αμβλύνουν και την πολιτική τους ανυπαρξία και το πέρασμά τους λίγο καιρό πριν, από κάποιες άλλες καίριες θέσεις ευθύνης (;;;). Πολιτικό (ή προσωπικό) μένος εναντίον όλων, καταλογισμός ευθυνών σε όλους, καθαρτήρια ρομφαία προς κάθε κατεύθυνση, ευθύνη όλων των άλλων, εκτός βέβαια από δική τους !!!
Το απύθμενο θράσος με το οποίο απευθύνονται στους Γρεβενιώτες, δυο πράγματα δείχνει…Ή έχουν χάσει παντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας, αδυνατώντας να την κατανοήσουν ή θεωρούν, πως, εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα που λέει, πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», θα βγουν στο τέλος της πορείας τους αλώβητοι και κερδισμένοι. Πλανώνται φίλοι μου. Το θράσος χαρακτηρίζει διαχρονικά ή τους πολύ ικανούς και σίγουρους για τον εαυτό τους ή τους παντελώς αδαείς και αντικειμενικά αδυνατούντες να συνειδητοποιήσουν τι τεκταίνεται γύρω τους. Ήδη η κρίση αρχίζει και σχηματοποιείται. Ήδη ο κόσμος αρχίζει και παίρνει αποστάσεις !!!

Η κοινή λογική επιβάλλει, όταν βάλλεις κατά κάποιου και κακολογείς τις πολιτικές του, εσύ να ακολουθείς έναν άλλο δρόμο…πιο συνετό, πιο ειλικρινή, πιο έντιμο και φυσικά περισσότερο αποτελεσματικό.

Δεν θα επέβαλε για παράδειγμα, η πολιτική εντιμότητα, η σημερινή δημοτική αρχή να τακτοποιήσει εκκρεμότητες μισθοδοσίας της προηγούμενης, πριν καταβάλλει τα δεδουλευμένα της δικής της περιόδου; Μπορεί να μέμφεται τους πρώην για τη μη κατ
Keywords
Τυχαία Θέματα