ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΜΑΝΗ

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε την ένταξή της στο άρθρο 62 του Ν.998/79

Γράφει η Πόπη Σουφλή

"Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα,
κακιά σκουριά δεν πιάνει..."
Τα λόγια του ποιητή, δικαιώνονται για μια ακόμη φορά. Μόλις έφτασε στα attikanea η είδηση, ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ για την.. Απο-Οθωμανοποίηση, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!
Ένας αγώνας δεκαετιών που έδιναν νυχθημερών κάποιοι ΜΑΝΙΑΤΕΣ, με σεβασμό στην......
Ιστορία του τόπου τους και του αγώνα των προγονων τους, βρίσκει επιτέλους ΔΙΚΑΙΩΣΗ!.
Κοντά ένα χρόνο τώρα, από τότε που ο Πρόεδρος του Συλλόγου "ΕΥΝΟΜΙΑ" της
ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, κ. Νίκος Μαντάγαρης, μας έκανε την τιμή να μας ενημερώσει για τον πόλεμο που δεχόταν η Μάνη από θεσμικούς υπηρέτες αλλότριων συμφερόντων, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να στηρίξουμε αυτόν τον αγνό και ανιδιοτελή αγώνα που έδινε για τη Μάνη.
Την ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ που η ιστορία της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ελληνική Ιστορία.
Και μόνο το γεγονός, ότι την πατρίδα της ξερολιθιάς και της πέτρας που γέννησε ΗΡΩΕΣ, προσπάθησαν να αμαυρώσουν, να προσβάλουν και να .. τουρκέψουν εγχώρια συμφέροντα, ήταν το έναυσμα και η υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονταν για να αποδείξουν το... αυτονόητο.
Ότι: Η ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥΡΚΕΨΕ ΠΟΤΕ!!!
Δεν υπόστειλε ποτέ τη σημαία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και του ΑΓΩΝΑ!
Αυτή την τιμημένη σημαία κράτησαν κι όσοι αγωνίστηκαν με κάθε νομιμο μέσο, προκειμένου να ενημερώσουν ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής για το δίκαιο του αιτήματος τους.
Η χθεσινή μέρα, αποτελεί ορόσημο για τη δικαίωση του αγώνα του Συλλόγου "ΕΥΝΟΜΙΑ" και προσωπικά του Προέδρου της κ. Νίκου Μαντάγαρη.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην πλειοψηφία του, επικύρωσε δια νόμου, την ένταξη της Μάνης στο άρθρο 62 του Ν.998/79 (από το 1979 αγωνίζονται οι Μανιάτες, όταν ο σχετικός νόμος , δια χειρός δικτατορολάγνων, εξαίρεσε την πατριδα του Κολοκοτρώνη και την χαρακτήρισε... Τουρκοκρατούμενη)!
Η Μανιάτισσα με το δρεπάνι στο σηκωμένο χέρι, μπορεί να ατενίζει επιτέλους δικαιωμένη τη Μεσσηνιακή γη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος ΟΛΗΣ της Μάνης «Η Ευνομία» με συγκίνηση, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, επιτέλους η Νίκη έφτασε. Μετά την επιτυχή έκβαση της Δημιουργίας, έστω και ακρωτηριασμένου τραυματισμένου» του Δήμου Δυτικής Μάνης (ας όψονται οι Δικτατορολάγνοι ).
Οι μακροχρόνιοι Αγώνες της, όπως και εκείνων των Μανιατών που συμμετείχαν, βρήκαν δικαίωση:

Η Μάνη εντάχθηκε στο άρθρο 62 του Νόμου 998/79.

Αυτό σημαίνει ότι από τούδε και στο εξής δεν θα καλούμαστε να αποδείξουμε στην Πολιτεία και στην Δικαιοσύνη το αυτονόητο: ότι τα προγονικά κτήματά μας στη Μάνη ΔΕΝ τα αρπάξαμε από κανέναν οθωμανό , όπως μέχρι τώρα ισχυρίζονταν διάφοροι κρατικοί υπάλληλοι αλλά, ανέκαθεν τα διαφεντεύαμε, τα ορίζαμε και ήταν εκείνα τα Ελεύθερα Χώματα απ’ όπου ξεκινήσαμε στις 17 Μαρτίου 1821 για τον πόλεμο κατά της τουρκιάς , για να ...
κατακτήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα αυτό που εμείς ήδη είχαμε: Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα