Διάγγελμα του Παπανδρέου στον ελληνικό λαό

Όλα για όλα τα παίζει πλέον ο πρωθυπουργός, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο πεδίο των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την χορήγηση της πέμπτης δόσης του δανείου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα.....
συμπεριληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
Ανάπτυξης.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο και των διακηρύξεων των τελευταίων ημερών ακόμη και από τον ίδιο για την ανάγκη μίας κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων με την επίτευξη μίας πολιτικής συμφωνίας με την αντιπολίτευση.

Στην περίπτωση αυτή θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση όλα θα είναι πιθανά. Πάντως, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει αναλάβει «επ ώμου» την διαμόρφωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, πρόκειται να κάνει αποδεκτές το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων της τρόικας, αναγνωρίζοντας την υστέρηση στην υλοποίηση των θεσμικών και διαρθρωτικών πολιτικών που ναι μεν έχουν αποφασισθεί και έχουν μετουσιωθεί σε νόμο του κράτους, πλην, όμως, παραμένουν κενό γράμμα, εκτός, όπως λέγεται, από την απαίτηση της τρόικας για την παροχή ενυπόθηκων εγγυήσεων από την πλευρά του Ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου τον Ιούνιο.

http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα