ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΓΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν αναδημοσιεύουμε ειδήσεις και σχόλια από ανώνυμες πηγές ή από ιστολόγια και ηλεκτρονικά μηνύματα αγνώστου αποστολέα.

Το αναφέρω αυτό επειδή όχι μόνον στο δικο μου ιστολόγιο, αλλά και σε πολλά άλλα αποστέλλονται μηνύματα από....
άγνωστους αποστολείς, ορισμένα από τα οποία είναι ανακριβή ή και κακόβουλα.

Η αρχή να μη δημοσιεύουμε κάτι αν δεν γνωρίζουμε την πηγή των πληροφοριών πρέπει οπωσδήποτε να είναι απαραβίαστη
επειδή δυστυχώς υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν καμιά δυσκολία να συκοφαντήσουν τους συνανθρώπους τους και μάλιστα κληρικούς της Εκκλησίας.

Ελαβα από άγνωστο σε μένα αποστολέα ηλεκτρονική επιστολή, η οποία παρουσίασε δύο ιερείς να παίζουν beach - volley με λαικούς (γυναίκες και άνδρες). Ολοι με μαγιώ.

Η είδηση σάρκαζε ειρωνικά τη Μητρόπολη Νικοπόλεως για το φαινόμενο με το σχόλιο “και εις ανώτερα”!

Μου φάνηκε εξαιρετικά παράξενο κληρικός με την ηθική ακεραιότητα του Μητροπολίτη Νικοπόλεως να ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά από κληρικούς του γι’ αυτό και απηύθυνα ηλεκτρονική επιστολή στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Μαρτζούχο, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, για να διακριβώσω την αλήθεια.

Η απάντηση του Πανοσιολογιότατου ξεκαθαρίζει το θέμα και αναιρεί κάθε σκανδαλισμό των πιστών από την σε πολλά ανακριβή είδηση και τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Στην απάντήση του ο Πανασιολογιότατος διευκρινίζει ότι μόνον ο ένας εκ των δύο κληρικών, που κάνει αναφορά το δημοσίευμα, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως, ο οποίος ενήργησε εν αγνοία της προισταμένης αυτού εκκλησιαστικής Αρχής και γι’ αυτό του επεβλήθη αργία για το ατόπημα.

Είναι διαφορετικό πράγμα η Εκκλησία να αποδέχεται και να ευλογεί την παρανομία (οποιασδήποτε φύσεως) και είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ένας ιερέας να ενεργήσει ασύνετα και η Μητρόπολη μόλις το πληροφορηθεί να τον ανακαλέσει σε τάξη και να του επιβάλει τιμωρία.

Ευχαριστώ θερμά τον Πανασιολογιότατο επειδή, με την ηλεκτρονική επιστολή του, καθησύχασε τη συνείδησή μου από το σκανδαλισμό.

Δίνω στη δημοσιότητα τη μεταξύ μας αλληλογραφία για να απαμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του ανακριβούς δημοσιεύματος.

Ο Πανοσιολογιότατος στην ηλεκτρονικη επιστολή του είχε την ευγένεια αυτοβούλως να επεκταθεί και σε ένα άλλο θέμα για το οποίο έγραψα πολλές φορές που αφορά τη μεταγλώττιση των ιερών κειμένων.

Τον ευχαριστώ για τις πληροφορίες ορισμένες από τις οποίες ομολογώ δεν είχα υπόψη.

Αυτή φυσικά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε το θέμα.

Προέχει να πληροφορηθούν οι πιστοί την αλήθεια για τους παρεκτραπέντες κληρικούς για να αρθεί ο σκανδαλισμός. Προς τούτο θα αποστέλλω στο “Τρομακτικό” και στο “Ιερόν Βήμα” το κείμενο με την ελπίδα ότι θα το δημοσιεύσουν για να αρθεί και ο όποιος σκανδαλισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα