Διακριτικότητα στους ελέγχους ζητούν οι επιχειρήσεις

Τη συνεργασία των ελεγκτικών φορέων με τις επιχειρήσεις, προκειμένου οι απαιτούμενοι έλεγχοι να μην διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία τους, ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Όπως τονίζεται «Προσφάτως, γίναμε αποδέκτες παραπόνων από επιχειρηματίες των τουριστικών περιοχών σχετικά με τους ελέγχους (νομιμότητας, οικονομικούς κ.ά.), όχι ως προς την αναγκαιότητα αυτών, αλλά ως προς τον τρόπο που διεξάγονται από τα εντεταλμένα όργανα των αρμοδίων φορέων.
Για το λόγο αυτό, θα...
παρακαλούσαμε οι απαραίτητοι και σαφώς επιβεβλημένοι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με την απαραίτητη διακριτικότητα
εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων και σε συνεργασία με την επιχείρηση, χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία των ελεγχομένων επιχειρήσεων και επίσης χωρίς να δημιουργείται αρνητική εικόνα στους επισκέπτες εσωτερικού και εξωτερικού για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον ελληνικό τουρισμό».

Στην παρέμβαση του Επιμελητηρίου, που απευθύνεται προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα, την Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας και την Οικονομική Επιθεώρηση Πελοποννήσου, επισημαίνεται παράλληλα ότι: «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θεωρεί την τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση βελτίωσης των συνθηκών και ακόμα και άρσης κάποιων άδικων μέτρων. Όπως γνωρίζουμε όλοι, τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί ιδιαίτερα οι έλεγχοι από τους διάφορους αρμόδιους φορείς προς τις επιχειρήσεις, ενόψει της ανάγκης ενεργοποίησης των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους και της τήρησης της νομιμότητας. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό από όλους μας, επιχειρηματίες και φορείς».

moriasnow

Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα