Δεν μπορούν να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς σε υποκατάστηματ ου Ηρακλείου το μικροβιολογικό εργαστήριο αδυνατεί αν εκτελέσει αιματολογικές εξετάσεις καθώς..........
έχει ξεμείνει ,κυριολεκτικά ,από τους απαραίτητους χημικούς καταλύτες, τα λεγόμενα αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να μην....

μπορούν να γίνουν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι ελλείψεις αυτές αφορούν σε υγρά που μπαίνουν στους αναλυτές για να δώσουν ακριβή αποτελέσματα στις εξετάσεις.

Ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι είναι
υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βάζοντας για μία ακόμη φορά βαθιά το χέρι την τσέπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αδιαφάνεια στις διαδικασίες προμήθειας των υλικών, με την κεντρική διοίκηση να έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές για την προμήθειά τους με νόμιμες διαδικασίες.

«Ήδη έχουν αρχίσει και μας έρχονται κάποια υγρά για τα αντιδραστήρια. Θα υπάρξει προφανώς πρόβλημα για κάποια φάρμακα στα οποία η εταιρεία έχει έλλειψη και οι παραγγελίες γίνονται τώρα. Πιστεύω όμως ότι είναι θέμα ημερών», ήταν η απάντηση του διοικητή υγειονομικών του Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα, τα παράπονα των ασφαλισμένων δεν έχουν τέλος, και αφορούν από την παροχή πληροφοριών μέχρι και τις περικοπές στις μέρες για λουτροθεραπεία από 20 σε 15.

«Αυτοί θα πάνε διακοπές, όμως εμάς θα μας κόψουν 5 μέρες που είναι για την υγεία μας», είπε ασφαλισμένος.

Εξετάσεις με ταυτότητα

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ορισμένοι ασφαλισμένοι χρησιμοποιούν βιβλιάρια άλλων για να κάνουν εξετάσεις αίματος ή ούρων. Προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πραγματικοί ασφαλισμένοι, το ΙΚΑ υποχρεώνει πλέον τους πολίτες να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα πριν προβούν σε αιμοληψίες.

Σύμφωνα με την τοπική διεύθυνση, το πρόβλημα θα λυθεί σε λίγες μέρες, οι παραγγελίες βρίσκονται καθ’ οδόν.

http://heraklion1.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα