Χάθηκαν εκατοντάδες ευρώ από το ταμείο του Δήμου Γλυφάδας

του Νίκου Γουλανδρή

Το νοικιασμένο εδώ και έντεκα χρόνια στην ΕΥΔΑΠ, ακίνητο ιδιοκτησίας του Δημάρχου Κώστα Κόκκορη, δεν πληρώνει δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο!

Ο λόγος για το μισθωμένο από την ΕΥΔΑΠ ακίνητο, επί της οδού Α. Παπανδρέου 147, στην Άνω Γλυφάδα, το οποίο από τον Σεπτέμβριο του 2000 όταν και νοικιάστηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία,
δεν καταβάλει στον δήμο τα απαιτούμενα δημοτικά τέλη και.....
φόρους. Και όλα αυτά με την ανοχή του νυν δημάρχου Γλυφάδας κ. Κωστα Κόκκορη, καθώς, η μικρή λεπτομέρεια της υπόθεσης, που κάνει ωστόσο τη... διαφορά, είναι, ότι το εν λόγω κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία του δημάρχου.

Όπως λοιπόν προκύπτει από επίσημα έγγραφα, ύστερα από καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά του δημότη Γλυφάδας κ. Τάσου Γιαννακόπουλου, το εν λόγω κτίριο είχε ενοικιαστεί το 1999, επί δημαρχίας Στ. Λανδράκη, στον δήμο, προκειμένου να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες του. Στη συνέχεια, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το κτίριο να ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς, έτσι ώστε να μην καταβάλει φόρους και δημοτικά τέλη.

Το πρόβλημα ωστόσο ξεκινά, από τη στιγμή που το εν λόγω ακίνητο, ξενοικιάστηκε απο τον δήμο Γλύφάδας τον Αύγουστο του 2000. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο όπως προαναφέραμε ανήκει στον κ. Κόκκορη, μισθώθηκε στην Εταρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ), χωρίς ωστόσο να έχει φροντίσει ο κ. Κόκκορης, ως όφειλε, να αποδεσμεύσει το κτίριο από το ειδικό καθεστώς απαλλαγής δημοτικών τελών και φόρων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο δήμος Γλυφάδας, τα τελευταία 11 χρόνια, να μην εισπράττει τέλη και φόρους από το συγκεκριμένο ακίνητο, ποσό που σε βάθος χρόνου διαμορφώνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Και το ερώτημα που γεννάτε στον καθένα, είναι: για ποιο λόγο, ιδιαίτερα στους δύσκολα οικονομικα καιρούς που διανύουμε και που τα κρατικά ταμεία πασχίζουν να εισπράξουν και το τελευταίο ευρώ απο τον Έλληνα φορολογούμενο, ο δήμος απαρνείται ουσιαστικά μια πηγή εσόδων;

Ωστόσο, κατόπιν της καταγγελίας και της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, και αφού ενημέρωσε παράλληλα τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, η υπηρεσία απέστειλε προς το δήμο και τον κ. Κόκκορη έγγραφο με το οποίο του ζητούσε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες, της ΕΥΔΑΠ προς το δήμο Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή της ΕΥΔΑΠ προς το δήμο, με αριθμό πρωτοκόλλου 64946, την 26/09/2011, στην οποία διαβιβάζεται το υπ’ αριθμόν πρωτ. 390400/16-9-11 υπηρεσιακό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων της ΕΥΔΑΠ, σχετικά με την καταγγελία του κ. Γιαννακόπουλου, «σας παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν τυχόν οικονομικές μας εκκρεμότητες σχετικά με το μισθωμένο από την Εταιρεία μας ακίνητο, επί της οδού Α. Παπανδρέ
Keywords
Τυχαία Θέματα