"Μπουμπουλίνα" η Βάσω

"Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα», ανέφερε με έμφαση η κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της τρόϊκας, κατά την χθεσινή τους συνάντηση στη Βουλή.
Ξεσπάθωσε η κ. Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της, και των υπολοίπων μελών, με......
αντιπροσωπεία της τρόικας. Η πρώην ελληνίδα επίτροπός και επί σειρά ετών υπουργός, δεν μάσησε τα λόγια της, αλλά, μιλώντας στην αγγλική γλώσσα, έθεσε τους «τροϊκανούς» προς των ευθυνών τους για την σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.
Όπως σημείωσε η ίδια προς τους δημοσιογράφους «εκφράσαμε στους εκπροσώπους της τρόϊκας την αγωνία μας για την πορεία του προγράμματος (Μνημόνιο) καθώς βλέπουμε ότι έχει προβλήματα. Πέρα από τις δικές μας δυσκολίες στην υλοποίησή του υπάρχουν και προβλήματα στο ίδιο το πρόγραμμα», είπε η κυρία Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «με αυτούς τους αυστηρούς όρους που μας επιβάλλουν μας οδηγούν κατευθείαν στην ύφεση. Τους είπαμε ότι πρέπει να καταλάβουν πως όλες αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα στενά δημοσιονομικά και είναι σα να τιμωρείτε μια χώρα, όμως με την τιμωρία λύνονται τα προβλήματα;». «Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη; Πέστε μου πώς; Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα», ανέφερε με έμφαση η κ. Παπανδρέου.
Συνέχισε δε λέγοντας πως υποχρεωτικά «δεχόμαστε το πρόγραμμα γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», υπογραμμίζοντας ότι «με το μνημόνιο τα έσοδα λιγοστεύουν και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο».
Η κ. Παπανδρέου τόνισε προς τους δημοσιογράφους πως τέθηκε επιτακτικά το θέμα της μείωσης του ποσού που θα πρέπει να δίνεται από τη χώρα για την αποπληρωμή του χρέους, ώστε αυτά τα χρήματα να οδηγηθούν στην ανάπτυξη ενώ αναφερόμενη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, τόνισε πως «τους μεταφέραμε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις αλλά όχι του σκοτωμού».

http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα