Μπορούμε;

Σόιμπλε: Το δημοσιονομικό σύμφωνο θα επικυρωθεί από όλες τις χώρες
Αλιεύθηκε από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σίγουρος πως το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο "θα επικυρωθεί από όλες τις χώρες", όποιος και αν είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε την αντίθεσή του προς τα.....
ευρωομόλογα, που ζητεί
ο Φρανσουά Ολάντ.
(...)
Ο Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί επίσης την έκδοση "ευρωομολόγων", δηλαδή την αμοιβαιοποίηση του χρέους στη ζώνη του ευρώ για να αποτραπεί η επίθεση των χρηματο-πιστωτικών αγορών προς ορισμένες χώρες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε επίσης τη Γερμανία να δεχτεί αυτή τη λύση.
"Σαν να μπορούσε αυτό να πείσει το ισπανικό και το ιταλικό κοινοβούλιο, να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται" δήλωσε ειρωνικά ο κ. Σόιμπλε. "Νομίζω ότι αυτή είναι η λάθος λύση", τόνισε, επικαλούμενος για παράδειγμα τη μείωση των ελλειμμάτων στη Γερμανία, που όπως είπε είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της.

Βρίσκουν και τα κάνουν οι φρίτσηδες...
Φαντάζεστε να τολμούσε, αυτό το ανθρωπάκι, να απευθύνει τέτοιου είδους ειρωνείες σε μια Γαλλία του Ντε Γκωλ ή του Μιτεράν;
Το έχω γράψει πολλές φορές, πως η Ελλάδα, κι όλος ο ευρωπαϊκός Νότος, δεν φαλίρισε οικονομικά, φαλίρισε πρωτίστως πολιτικά. Η Γερμανία κατάφερε με την ευρωζώνη ό,τι δεν κατάφερε άλλοτε με την Βέρμαχτ: να καθυποτάξει την Ευρώπη.
Κάποτε ο "ζωτικός χώρος" της "Μεγάλης Γερμανίας" ήσαν οι ουκρανικές στέπες, τώρα είναι ο ευρωπαϊκός Νότος. Δεν χρειάζονται πλέον στούκας, οι Γερμανοί κρατούν το τραπεζικό και νομισματικό σύστημα της Ευρώπης απ' τους όρχεις, ενώ οι "σοβαρές" γερμανικές επιχειρήσεις, τύπου MIESENS, κρατούν απ' τους όρχεις όλο σχεδόν το συστημικό πολιτικό προσωπικό των PIIGS. "Το χρήμα κινεί τον κόσμο", ενίοτε τον υποδουλώνει κιόλας.
Το αλαζονικό ανθρωπάκι αισθάνεται αρκετά ισχυρό για να προκαλεί τους πάντες, ξεχνώντας (;) πως η "πειθαρχημένη" Γερμανία παραβιάζει πρώτη απ' όλες τους όρους της συνθήκης του Μαάστριχ, πως κουβαλάει ένα κολοσσιαίο δημόσιο χρέος, πως τα πλεονάσματα της είναι στην ουσία τα ελλείμματα των ατυχών της εταίρων.
Αλήθεια, τι ακριβώς προσφέρει αυτή την στιγμή η Γερμανία στην υπόθεση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης;
Απολύτως τίποτα, αντιθέτως, το γερμανικό άχθος συντρίβει ολόκληρους ευρωπαϊκούς λαούς και κράτη, ίσα για να παραμείνουν τα χαρτιά της Γερμανίας ΑΑΑ και να μπορεί να δανείζεται φτηνά.
Μα, δεν μας είπε το ανθρωπάκι, για ποιον λόγο θα πρέπει τελικά να καταφεύγει σε δημόσιο δανεισμό η "κραταιά" Γερμανία, γιατί δεν δίνει πρώτη εκείνη το "αυτάρκες" παράδειγμα; Να σας θυμίσω μόνο ότι πολύ πρόσφατα, με το που έβηξαν τα εργατικά συνδικάτα, η Γερμανία έδωσε μια γενναία αύξηση της τάξης του 6,3% στα δυο εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους της.
"Γιατί μπορεί", θα απαντήσουν ορισμένοι αδιόρθωτοι ιθαγενείς: "Ίσα κι όμοια είμαστε;"
Ναι, μπορεί, γιατί εμείς της δίνουμε αυτήν την δυνατότητα.
Γ
Keywords
Τυχαία Θέματα