Μπακογιάννη: Ο νέος πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι μαριονέτα και λακές

Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα κυβέρνηση αφήνει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τονίζει, ότι μέχρι το απόγευμα θα πρέπει, να έχει ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως στο τηλεφώνημα, που είχε χθες με τον Γιώργο Παπανδρέου
τον διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα στηρίξει αυτή την....
κυβέρνηση.

«Όταν με ρώτησε αν θα συμμετάσχω του είπα ότι δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ξέρω τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Δεν πάμε για καρέκλες και οφίκια. Πάμε για την Ελλάδα», είπε στη συνέχεια επεσήμανε, ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι μαριονέτα και λακές.

Η κα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων επιτέθηκε και στα δύο μεγάλα κόμματα κάνοντας λόγο για θέατρο παραλόγου σχετικά με τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Αν τα δύο κόμματα μείνουν στις θέσεις τους θα έχουν την ευθύνη της οριστικής και άτακτης χρεοκοπίας», επεσήμανε και υπενθύμισε, ότι εδώ και ένα χρόνο, πρώτη η ΔΗ.ΣΥ., έχει προτείνει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σημείωσε μάλιστα πως αυτή η κυβέρνηση θα έχει το δυσκολότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών και εξέφρασε την αισιοδοξία της υπό προϋποθέσεις.

«Αν γίνει και έχει σοβαρό πρωθυπουργό και ει δυνατόν υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη από τα κόμματα, βεβαίως ο νέος πρωθυπουργός έχοντας ανακτήσει μερικώς την αξιοπιστία της χώρας, θα έχει δυνατότητα σοβαρού διαλόγου», εκτίμησε.

Πάντως η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για έσχατο εξευτελισμό με αφορμή το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες ζητούν τις υπογραφές των αρχηγών των δύο κομμάτων και είπε ότι το μήνυμα που μας στέλνουν είναι το εξής: «Θέλετε να μείνετε μέσα στην Ευρώπη ή να βγείτε και να κάνετε του κεφαλιού σας με την ευχή μας;».

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα