Ατύχημα ή αμέλεια;

Κατηγορίες ενάντια στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εκτοξεύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, με αφορμή ένα προχθεσινό ατύχημα στο σύστημα εξαερισμού στο νέο δημαρχιακό μέγαρο που έθεσε σε κίνδυνο τη....
σωματική ακεραιότητα εργαζόμενων.

Όπως έγινε γνωστό το σύστημα εξαερισμού δεν ήταν κατάλληλα στερεωμένο
με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να θέσει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε γραφείο του τετάρτου ορόφου.

«Τα προβλήματα αυτά, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, τα έχουμε επισημάνει στη διοίκηση τόσο σε συναντήσεις όσο και εγγράφως. Φαίνεται ότι. όπως για τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούσε κόστος και έτσι το αντιμετώπιζε. Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση Μπουτάρη (...) ενώ εξακολουθούν να μην αποδίδονται τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να μην τηρείται έστω και αυτή η στοιχειώδης νομοθεσία που υπάρχει για την προστασία των εργαζομένων», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΔΑΣ.

Παράλληλα, ζητήθηκε από το δήμο να παρθούν όλα τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων και από την επιθεώρηση εργασίας να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους των κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, αρχίζοντας από το δημαρχείο.

http://www.spnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα