Αρμόδιος για εργασιακή ειρήνη ο κ. Βενιζέλος

«Χαμός γίνεται στην ΕΡΤ! Μετά την απόφαση του Δ.Σ. για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας οι εργαζόμενοι εκδήλωσαν την πλήρη διαφωνία τους με έντονο τρόπο.

Συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ «ξήλωσαν» υπολογιστές διαμαρτυρόμενοι για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και ουσιαστικά ακόμη και αυτήν τη....
στιγμή η αίθουσα του Συμβουλίου τελεί υπό κατάληψη. Η ΠΟΣΠΕΡΤ και άλλοι συνδικαλιστές ζητούν την άμεση παραίτηση των μελών του Δ.Σ».

Κατά
επιπλέον πληροφορίες, το ποσό από τη μείωση του Κεφαλαίου θα διατεθεί από το ΥΠΕΚΑ (Παπακωνσταντίνου), για επιδοτήσεις εργολάβων που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που πουλάνε το ρεύμα πολύ ακριβά στη ΔΕΗ, ασύμφορα!

Στον ίδιο χώρο, στην ΕΡΤ, εκκρεμεί το θέμα της ρύθμισης Βαθμολογίου, τόσο για τους δημοσιογράφους - αλλά και άλλους υπαλλήλους- που υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος.

Η μη ρύθμιση του θέματος έχει φέρει αναταραχή και στους δημοσιογράφους της ΓΓΜΕ-ΓΓΕΕ όπου συντάχθηκε διαπιστωτική πράξη κατάταξης στους βαθμούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, και πρόκειται να πληρωθούν με βάση αυτούς. Όπως ήδη γράψαμε υπήρξε και επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΟΕΣΥ στους αρμόδιους υπουργούς. Και αναφέρει προσφυγές.

Όμως επιβάλλεται να τονίσουμε για μια ακόμη φορά:

++++ Οι τακτικοί υπάλληλοι προσλαμβάνονται με βάση το πτυχίο τους και αναλόγως με την κατηγορία ΥΕ, ΔΕ,ΤΕ, ΠΕ κατατάσσονται σε βαθμούς Στ,Ε,Δ,Γ,Β,Α.

Οι δημοσιογράφοι για να προσληφθούν ως έκτακτοι υπάλληλοι πέραν των πτυχίων από ΔΕ και πάνω, πρέπει να έχουν δημοσιογραφική εργασία που αποδεικνύεται με βεβαίωση του ΤΣΠΕΑΘ ως εξής:

Στην ΕΡΤ, ένα (1) έτος για τους αποφοίτους Α.Ε.Ι δύο ( 2 ) ετών για τους αποφοίτους Τ.Ε.Ι και τεσσάρων (4) ετών για τους κατόχους απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον ημερήσιο ή σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο.

Αναλογα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη ΓΓΝΕ-ΓΓΕΕ πτυχίο και διετής προϋπηρεσία δημοσιογράφου ή απολυτήριο ΔΕ και πενταετής προϋπηρεσία δημοσιογράφου.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, ότι με την έναρξη εργασίας η κατηγοριοποίηση είναι ή ίδια γι όλους, και από κει και πέρα ισχύει η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Μια κατηγοριοποίηση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με το θέμα της εφεδρείας, που μιλάει για έξοδο και δημοσιογράφων ΔΕ.

Πέραν τούτων οι διατάξεις του 4024/2011 έρχονται σε απτή αντίθεση με πολλούς άλλους Νόμους περί Τύπου, ΜΜΕ, Ασφαλιστικών Ταμείων – που με αυτόν κινδυνεύουν- Συνδικαλιστικών και επαγγελματικών Ελευθεριών, διεθνώς κατοχυρωμένων.

Προϋποθέσεις τις οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι διοικήσεις των προαναφερθέντων φορέων, αφού έχουν «προς εφαρμογήν κάποιες, παράλογες, διατάξεις», με αποτέλεσμα να επέρχονται συγκρούσεις, και διατάραξη της εργασιακής ειρήνης σε βάρος κοινού και εργαζομένων.

Εργασιακή ειρήνη που μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να καθιερώ
Keywords
Τυχαία Θέματα