Αρ. Σπηλιωτόπουλος: "Είμαστε καταδικασμένοι να στηρίξουμε την Κυβέρνηση"

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα τα καταφέρει και θα αποφύγει τη χρεοκοπία εμφανίζεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Briefingnews.gr.

Ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος ελλοχεύει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI
και εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 28ης Οκτωβρίου οι .....
όποιες, όπως επισημαίνει, αποτελούν μονόδρομο διεξόδου για την αποφυγή της πτώχευσης.

Παράλληλα μιλά για την εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου τονίζοντας ότι επιθυμεί την επιτυχία της, αναφέρεται στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, προειδοποιεί ότι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης, τοποθετείται για την επόμενη ημέρα των εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ πετύχει ή δεν πετύχει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι προβλήματα εσωστρέφειας δεν αντιμετωπίζει το κόμμα του αλλά το ΠΑΣΟΚ και τέλος ξεκαθαρίζει ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Κύριε Σπηλιωτόπουλε θα ξεκινήσω από το καυτό θέμα της οικονομίας. Θα τα καταφέρουμε; Εκτιμάτε ότι έχουμε αποφύγει ή όχι τον κίνδυνο της χρεοκοπίας;

Ως πρώτη παρατήρηση θα έλεγα ότι γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους, στην Ευρώπη και στην Αμερική, ότι η κρίση δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, και στην νότια Ευρώπη, αλλά χτυπά το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Γαλλία ακόμα και την ίδια τη Γερμανία.

Επομένως, για να αντιστραφεί η πορεία αυτή και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα επιβάλλεται μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος συνολικά από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιπλέον θα πρόσθετα ότι η κρίση είναι εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση οι οικονομικές αποφάσεις και τα οικονομικά προγράμματα είναι αποφάσεις πολιτικές. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κυβέρνηση που σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα και επείγοντα ζητήματα που ήταν η αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Αυτό πιστεύω ότι το έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό, προσφέροντας στην χώρα μας σημαντικό πολιτικό χρόνο και αξιοπιστία. Παρόλα αυτά ο κίνδυνος ελλοχεύει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και την εφαρμογή των αποφάσεων της 28 Οκτωβρίου, που αποτελούν τον μονόδρομο διεξόδου για την αποφυγή της οικονομικής πτώχευσης της χώρας μας και την εφιαλτική προοπτική επιστροφής μας στην δραχμή.

Ο ελληνικός λαός πάντως έχει φτάσει στα όρια του για να μην πω ότι τα έχει ξεπεράσει. Και παρόλα αυτά συζητούνται νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέες περικοπές μισθών… Που θα πάει αυτό;

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι οι έλληνες πολίτες απέδειξαν πρωτοφανή υπομονή τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν υποστεί απίστευτες στερήσεις και οικονομικές θυσίες που απομείωσαν σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο, φτάνοντας όντως στα όριά τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα αλλά επιβάλλεται η ακριβής εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν το 2011, του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού για το 201
Keywords
Τυχαία Θέματα