ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Α. Σαμαρά στην αρένα της Β΄ Αθηνών

του Πέτρου Μποτσαράκου

Πλειάδα νέων υποψηφιοτήτων στην εκλογική αρένα της Β΄ Αθηνών προωθεί ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκοντας την ανανέωση της Κ.Ο. της Ν.Δ. καθώς πολλοί από τους εκλεγμένους βουλευτές, είτε είναι ταυτισμένοι με ένα «φθαρμένο» παρελθόν, είτε δεν μπορούν να συγχρωτιστούν πολιτικά με την νέα ηγεσία.
«Ο πρόεδρος ανοίγει το δρόμο της ανανέωσης, αλλά οι πολίτες είναι αυτοί που θα την επισφραγίσουν με την επιλογή
προσώπων που θα κάνουν στις επόμενες εκλογές» ανέφερε στο BriefingNews στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., που συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή αξιολόγησης, η οποία έχει συσταθεί στον 3ο όροφο της....
Λεωφόρου Συγγρού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σαμαράς είχε αρκετές συναντήσεις με επίδοξους υποψήφιους και έδωσε το πράσινο φως σε ορισμένους από αυτούς για την κάθοδο τους στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Με πολλές προσδοκίες για τις επιδόσεις, που θα έχει, αναμένεται η μετακίνηση του Γιάννη Μανώλη από την Αργολίδα, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων στη Β’ Αθηνών.

Για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί στην βάσανο της σταυροδοσίας ένα ακόμη γνωστό πρόσωπο. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός μέχρι σήμερα συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα βρεθεί αντιμέτωπος με παλιούς και νέους υποψήφιους στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Νέο πρόσωπο, που για πρώτη φορά θα διεκδικήσει την εκλογή του, είναι ο προερχόμενος από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και την ελεύθερη αγορά, Νίκος Κωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Δημήτρη Κωστόπουλου.

Με ισχυρά ερείσματα στην νεολαία του κόμματος και με μεγάλη προίκα λόγω της οικογενειακής παράδοσης , ο Νίκος Κωστόπουλος επέλεξε κι αυτός την Β΄ Αθηνών αντί για την ασφαλή οδό της γενέτειρας του της Αρκαδίας, μετά από παρότρυνση του προέδρου της Ν.Δ..

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν.Δ., Βασιλική Τζότζολα, που διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, αλλά και τον παλαιό συνοδοιπόρο του προέδρου της Ν.Δ., Άκη Γεροντόπουλο.

Δυο δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του «ωραίου φύλλου» με παρουσία στα Μ.Μ.Ε. και υψηλή αναγνωσιμότητα, θα διαγκωνιστούν για μια εκλόγιμη θέση. Πρόκειται για την κα Άννα Καραμανλή, που παρουσιάζει αθλητικές ειδήσεις στην κρατική τηλεόραση και για την Τάνια Ιακωβίδου, που εμφανίζεται στο δελτίο ειδήσεων σε τηλεοπτικό σταθμό.

Υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια θα είναι και ο αναπληρωτής γραμματέας Τεκμηρίωσης, Άρης Ματιάτος, πολιτικό πρόσωπο, που είναι ταυτισμένο με την διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, νέο πρόσωπο που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από τη Δημοκρατική Αναγέννηση.

Οι υποψηφιότητες αυτές αναμένεται να διαμορφώσουν σκηνικό ανατροπής των υφιστάμενων συσχετισμών καθώς θα τοποθετηθούν δίπλα στον Πάνο Καμένο, π
Keywords
Τυχαία Θέματα