"Αποκεφαλισμοί" στην ΓΔΑΕΕ - "Ξήλωσαν" Ν.Γανώση και Α.Τενεκούδη

Εν μία νυκτί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης «ξήλωσε» τα δύο τρίτα της

ηγεσίας της ΓΔΑΕΕ, τους αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές Εξοπλισμών Ν.Γανώση και Α.Τενεκούδη, οι οποίοι βέβαια βρισκόντουσαν στη θέση αυτή από εποχής προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ. Χθες ο υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και το......
εδόθησαν.

Την θέση τους ανέλαβε ο Ταξίαρχος (Ηλεκτρονικός) Γιάννης Καλύβας, ένας καλός αξιωματικός με ειδίκευση στα συστήματα αυτοπροστασίας (Θεωρείται ειδικός στα γαλλικά συστήματα)
που είχε τοποθετηθεί στην ΓΔΑΕΕ μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αλλά είχε προβλήματα (προτότυπο!) με τον τότε προϊστάμενό του Ε.Βασιλάκο, ο οποίος παρά το ανώτατο του βαθμού του τον είχε ορίσει … τμηματάρχη!

Ο αποχωρών Α.Τενεκούδης θα μείνει στην ιστορία ως ο μακροβιότερος ανώτατος στέλεχος της ΓΔΑΕΕ (παλαιότερα ΓΔΕ ή ΓΓΟΣΑΕ), αφού βρισκόταν στην θέση αυτή από το 2004 και συνεργάστηκε με Γ.Ζορμπά, Ε.Βασιλάκο και τον νυν Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ Δημήτρη Γεωργιόπουλο! Ο Α.Τενεκούδης, προερχόμενος από την ΕΑΒ, ήταν υπεύθυνος στο τομέα των ερευνητικών προγραμμάτων και της ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας. Ο Ν.Γανώσης για όλα τα υπόλοιπα (συμβάσεις, αντισταθμιστικά κλπ)

Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά σε τέτοιες θέσεις έμειναν σχεδόν επί διετία στελέχη που είχαν τοποθετηθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης. Ο Π.Μπεγλίτης, όπως έχουμε σημειώσει, περιστοιχίζεται από το «σκληρό» ΠΑΣΟΚ των αποστράτων και ήταν βέβαιο ότι δεν θα χαριζόταν στους δύο «δεινόσαυρους» της ΓΔΑΕΕ, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
αποκεφαλισμοί" στην γδαεε - "ξήλωσαν" ν.γανώση και α.τενεκούδη
Τυχαία Θέματα