αποχαιρετισμός στο δικομματισμό…

Ο Έρνεστ Χέμινγουέϊ έχοντας πάρει μέρος στον Α! παγκόσμιο πόλεμο και με τις εμπειρίες που απέκτησε ως εθελοντής στον ιταλικό στρατό, έγραψε ένα μυθιστόρημα με τίτλο”αποχαιρετισμός στα όπλα”.

Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ το μισό τίτλο του, γράφοντας τις δικές μου εμπειρίες από τη ζωή μου στην Ελλάδα και να δώσω τον τίτλο “αποχαιρετισμός στο....
δικομματισμό”.

Απ’ ότι θυμάμαι πάντα στην Ελλάδα οι εκλογικοί αγώνες γινόντουσαν μεταξύ δύο
παρατάξεων. Πρώτα μεταξύ Βενιζελικών και Βασιλικών που εν συνεχεία μεταλλάχτηκαν μεταξύ Δεξιών και Αριστερών παρατάξεων.

Το ’81 όμως σπάει το δίπολο και γίνεται τρίπολο με την είσοδο στην πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου που υπόσχεται “εθνική ανεξαρτησία” “λαϊκή κυριαρχία” και”κοινωνική απελευθέρωση”.

Εάν πραγματοποίησε ή όχι όσα υποσχέθηκε και αν έκανε καλό ή κακό στη χώρα, δε θα τσακωθούμε εδώ, αλλά θα το πάρουμε σαν ιστορικό δεδομένο.

Ο κόσμος τον πίστεψε, τον λάτρεψε, τον δόξασε κι’ αυτός άφησε πίσω του ως αντάλλαγμα, τη Μαργαρίτα, το Γιωργάκη και το Σημίτη με πολλά χρέη, που καλούμαστε σήμερα οι Έλληνες να αντιμετωπίσουμε τα τρία αυτά κακά της μοίρας μας.

Η Μαργαρίτα τραβάει το Γιωργάκη από τη μύτη, ο Γιωργάκης τραβάει το αυτί στους υπουργούς του και οι διεθνείς τοκογλύφοι τραβάνε με νύχια και με δόντια να ξεσκίσουνε τις σάρκες του Ελληνικού λαού.

Ο Γιωργάκης αφού γύρισε όλο τον κόσμο και διέσυρε το λαό πού ήταν πρωθυπουργός του, διασύρθηκε στο τέλος και ο ίδιος με τα καμώματά του στα μάτια των Ευρωπαίων ηγετών, που άφησαν κατά λάθος εξεπίτηδες ανοιχτά τα μικρόφωνα σε κατ’ ιδίαν συζήτησή τους για να τον εκθέσουν. Του προσέφεραν μάλιστα και πολλά βραβεία ευφυΐας, μέχρι που ντραπήκανε για την κατάντια του ακόμα και οι κότες στο κοτέτσι του, του έδωσαν εύφημη μνεία μετά πολλών αποχαιρετιστηρίων χειροκροτημάτων και τον πέταξαν έξω από το κοτέτσι.

Ξαφνικά έμεινε χωρίς κόκορα το κοτέτσι που λέγεται Ελλάς και οι τοκογλύφοι που τον ταΐζανε τόσο καιρό πίτουρα, φέρανε άλλο κόκορα από το δικό τους κοτέτσι, συντροφιά με την Ολλανδέζα κότα του να του κάνει παρέα και να τον επιτηρεί.

Είχαμε όμως και ντόπια κοκοράκια που θέλανε να γίνουνε αρχικοκόρια και δέχτηκαν τη λύση που σας προανέφερα, με τον όρο να γίνουν σύντομα εκλογές ελπίζοντας να πάρουν αυτά την αρχηγία.

Ότι οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά όταν ψηφίζεις με εκβιασμούς, με διλλήματα, με απάτες και αληθοφανή τεράστια ψέματα τότε από εορτή γίνεται τραγωδία.

Ο θυμός είναι μεγάλος. Η απόπειρα εκτονώσεως που έγινε στο Σύνταγμα πνίγηκε στα χημικά και ψάχνει τρόπους να εκτονωθεί.

Γίνονται οι εκλογές και ώ του θαύματος, παρά τους εκφοβισμούς τις πιέσεις από ντόπιους και ξένους παράγοντες για χρεοκοπία του κράτους, ξεπετάγεται από το πουθενά ένα αριστερό κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ και παίρνει τη θέση του δεύτερου κόμματος με μικρή διαφορά από το πρώτο τη ΝΔ..

Το αποχαυνωμένο όμως κράτος επέτρεψε μ
Keywords
Τυχαία Θέματα