Ανταλλαγή εξοχικών αλά ελληνικά!

Την «ενεργοποίηση» των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα μέσω της ανταλλαγής σπιτιών, έχει στόχο η νέα ελληνόφωνη ιστοσελίδα του Home Exchange που ξεκίνησε επίσημα από τις 15 Σεπτεμβρίου στη χώρα.

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα....
μέλη μας και έτσι προσδοκούμε το HomeExchangeGreece να αποτελέσει «διαβατήριο» για δωρεάν διακοπές σε όλο τον κόσμο για κάθε Ελληνα που αγαπάει τα ταξίδια», δηλώνει ο Ed Kushins ιδρυτής και πρόεδρος του Home Exchange. Το διεθνές Home Exchange.com είναι η μεγαλύτερη κοινότητα ανταλλαγής σπιτιών στον κόσμο, με 40.000 μέλη που πραγματοποιούν πάνω από 250.000 ανταλλαγές κάθε χρόνο.

Οι καταχωρήσεις σπιτιών είναι διασπαρμένες σε 145 χώρες, κυρίως στους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, αλλά ακόμα και σε μακρινούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, το Εκουαδόρ και ο Μαυρίκιος. Κάθε εβδομάδα εγγράφονται 200 νέα μέλη, με σκοπό να ταξιδεύουν με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται «οικονομικός και δημιουργικός».

Βασισμένη στην ιδέα «μείνε στο σπίτι μου κι εγώ θα μείνω στο δικό σου», αυτή η ανταλλαγή σημαίνει πρακτικά πως εκτός από το κόστος της μεταφοράς, οι διακοπές και τα ταξίδια οπουδήποτε στον κόσμο κοστίζουν το ίδιο με το να μένεις σπίτι σου, σημειώνει η εταιρία. Σκοπός της ελληνόφωνης ιστοσελίδας είναι οι ελληνικές καταχωρήσεις να πολλαπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια.

Το κόστος της ετήσιας συνδρομής ανέρχεται στα 35, ειδικά για τους Ελληνες, ποσό που όπως τονίζεται, αποσβένεται από την πρώτη ανταλλαγή και την πρώτη μέρα διαμονής. Η ζήτηση για τη χώρα είναι «τεράστια αν τη συγκρίνουμε με την προσφορά σπιτιών στην Ελλάδα», σημειώνεται.

Συγκεκριμένα, σήμερα υπάρχουν 30 φορές περισσότεροι άνθρωποι από την κοινότητα του Home Exchange, που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, σε σχέση με τα μέλη που έχουν σπίτια στη χώρα. Ενώ τα μέλη έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τη δευτερεύουσα (εξοχική) κατοικία τους ή ακόμα και να τη νοικιάσουν, αφού δίνεται και αυτή η δυνατότητα, καθώς υπογραμμίζεται ότι όπου λειτούργησε η ιδέα, ενίσχυσε την τοπική οικονομία.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
ανταλλαγες εξοχικων
Τυχαία Θέματα