Άνοιγμα του Σαμαρά στη λαϊκή βάση για να εκλεγούν οι υποψήφιοι

Άνοιγμα στη λαϊκή βάση αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς με την προκήρυξη των εκλογών.

Στόχος του προέδρου της Ν.Δ είναι να μην συμμετέχουν στις λίστες των υποψηφίων του κόμματός του μόνο όσοι προέρχονται από πολιτικές οικογένειες ή κομματικά στελέχη αλλά και πρόσωπα που....
προέρχονται από την κοινωνία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Briefing News, η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά
προς τους ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ στις επόμενες εκλογές , θα γίνει και επίσημα το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Σαμαράς θα απευθυνθεί τόσο στα μέλη της Ν.Δ, όσο και σε πολίτες που δεν ανήκουν στο χώρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η διάψευση που έκανε ο Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον κυριακάτικο τύπο για τα ονόματα που περιλαμβάνουν οι λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο κ Μιχελάκης δήλωσε «όσα λέγονται και γράφονται για λίστες υποψήφιων βουλευτών στις εκλογικές Περιφέρειες και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε στον βήμα fm πως «πιστεύω ότι χρειάζεται ένα «κούρεμα» του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πολιτεύονται αξιοπρεπώς και με ίσους όρους. Αλλιώς φοβούμαι ότι όλη αυτή η συζήτηση περί προνομίων κινδυνεύει να οδηγήσει σε μια βουλή που θα γίνει προνομιακός χώρος για πλουσίους, για γόνους και πρόθυμα φερέφωνα οικονομικών συμφερόντων».

Επίσημη θέση του κόμματος είναι να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών, κάτι που προβλέπεται και στην πρόταση της Ν.Δ για την συνταγματική αναθεώρηση όπως είπε ο γραμματέας του πολιτικού σχεδιασμού.


http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα