Ανάπτυξη χωρίς επανεπένδυση και φορολογία των κερδών στην Ελλάδα είναι μειοδοσία

Γράφει ο Αδαμάντινος

Κάποιος θα μου ότι είμαι υπερβολικός. Δεν είμαι. Θα το εξηγήσω με μια υποθετική περίπτωση.

Ας πούμε ότι εχω μια μεγάλη εταιρεία με ηλιακά στη Γερμανία και θέλω να επενδύσω στην Ελλάδα γιατι τα εργατικά θα είναι φτηνά και ο ήλιος τζάμπα. Συμφέρει. Για μίζες θα ρωτήσω τη Siemmens...

Aνοίγω ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα
και .....
δίνω δουλειά σε 5,000 εργαζόμενους.

Θα μου πείτε ως εδώ καλά. Μακάρι να γίνει για να ζήσουμε και θα ψηφίσουμε άλλη μια φορά το ΓΑΠ γιατί είμαστε βολεψάκηδες.

Τωρα αρχίζουν αυτά που δεν αντιλαμβάνεστε.

5,000 εγαζόμενοι μπορεί να ζήσουν αλλά τα κέρδη της εταιρείας μου που θα προέρχονται από τον υπόλοιπο πληθυσμό θα τα βγάλω και θα τα επανεπενδύσω στη Γερμανία, ενώ με νόμους υπάρχοντες ή νέους δεν θα φορολογηθώ στην Ελλάδα.

Οπως καταλαβαίνετε με αυτό το τρόπο και τους υπάρχοντες νόμους, η Γερμανία θα αναπτύσσεται και η Ελλάδα θα γίνεται φτωχότερη.

Στις ΗΠΑ πήγαν κάτι Αραβες και ήθελαν να αγοράσουν μια προβλήτα ή κατι τέτοιο στο λιμάνι του LA. Οι Αμερικανοί τους είπαν θα σας το δώσουμε αν κάνετε επανεπένδυση των κερδών στις ΗΠΑ.

Ο ΓΑΠ που θέλει όμως μόνο ψήφους δεν λέει και δεν κάνει τίποτα.

Συμπέρασμα: Ανάπτυξη χωρίς επανεπένδυση και φορολογία των κερδών στην Ελλάδα είναι μειοδοσία

Στη φωτογραφία ο Λουκάνικος, ένα σύμβολο της ελεύθερης Ελληνικής Ψυχής. Κάτω απο το σπερματσέτο του σε απόσταση βολής μου αρέσει να φαντάζομαι τους γελοίους της Βουλής.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα